Satışa çıkarılan yerler arasında Bodrum’un en güzel yerlerinden Bitez’deki araziler ile Kuşadası’ndaki taşınmazlar da var.
Özelleştirmeye ilişkin Cumhurbaşkanı kararları yayımlandı. Sivas Divriği’de bulunan Ahiköy 1 ve Ahiköy 2 hidroelektrik santralları ile bu santrallar tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı. Santrallar “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek. Santrallar tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ise “işletme hakkının verilmesi” ya da “kullanım izni devri” yöntemiyle gerçekleştirilecek. Özelleştirme işlemleri 2021 sonuna kadar tamamlanacak.
BÜYÜKÇEKMECE'DEN KUŞADASI'NA...
Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, mülkiyeti, Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait olan İzmir Aliağa’daki 39 bin 862 metrekare yüzölçümü bulunan arsa da özelleştirme kapsamına alındı. Arsa satılacak. Satış işlemi 2021 sonuna kadar tamamlanacak. Bunların dışında Hazine’ye ait taşınmazlar da özelleştirme kapsamına alındı. Özelleştirme işlemleri 29 Ekim 2023 tarihine kadar tamamlanacak olan yerler arasında Bodrum’un en değerli kıyı şeridi içerisinde bulunan Bitez’deki araziler de var. Toplam 29 taşınmazın biri Adıyaman Besni’de, 2’si Aydın Kuşadası’nda, 2’si İstanbul Büyükçekmece’de bulunuyor. Bunun dışında İzmir Karşıyaka Şemikler ile Menderes Gümüldür’de de araziler özelleştirme kapsamına alındı. Mersin Anamur’da 7, Erdemli’de 3 taşınmaz özelleştirilecek. Muğla’da ise özelleştirme kapsamına alınan 12 taşınmaz var. Bunlardan 6 tanesi Bodrum Gökçebel’de. Diğer 6’sı ise Bodrum Bitez’de bulunuyor. Özelleştirme kapsamına alınan taşınmazların büyüklükleri ise 873 metrekare ile 45 bin 961 metrekare arasında değişiyor. Bitez dahil birçok yerde aynı ada üzerindeki farklı parsellerin özelleştirmesi gerçekleştirilecek.
ÖNCEKİ SATIŞLARA ONAY
Öte yandan daha önce ihalesi gerçekleştirilen satışlar da onaylandı. Cumhurbaşkanı kararlarına göre Bodrum Bitez’deki 40 bin 530 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz 17.2 milyon liraya, Bodrum Yahşi’deki 64 bin 134 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz 34.5 milyon liraya, Fethiye Göcek’teki 7 bin 217 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz 42 milyon liraya, Bodrum Ortakent’teki 1456 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz 6.3 milyon liraya, Niğde merkezdeki 1313 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz da 6.7 milyon liraya satıldı. Satış kararları onaylanarak kesinlik kazandı.
Lütfü Türkkan ortaya çıkardı! AKP'li belediyeden 'ağırlama' için rekor harcama!82 izlenme
TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT ve TÜRKSAT'tan çift maaş aldığını açıkladı! İşte Eren'in aldığı maaşın toplamı86 izlenme
Tepki çeken doğum pankartına Sağlık Bakanı'ndan pişkin savunma15 izlenme
Müdürden, engelli veterinere sopalı dayak!174 izlenme
Kılıçdaroğlu'na soğuk duş: Sadece 10 milletvekili destek verdi11 izlenme
Yaşar Nuri Öztürk'ün anısına... 'Mustafa Kemal'i anlamadan ne bu ülkenin kurtulması mümkündür ne islam dünyasının !'1151 izlenme
PTT'de torpil skandalı: AKP içi yazışmalar sızdı, işe alımlar için tek tek isim istemişler!19 izlenme
Emekli maaş zammı için 3’lü artış formülü: 'Cumhuriyet İkramiyesi' miktarı belli oldu!42 izlenme
Muhalefete küfür eden bürokrat asaleten atandı!
Muğla'da ormanlara mermer ocağı hazırlığı: Altı bölgede ÇED süreci başladı
Millet ekmek bulamıyor, AKP’li belediye yemek festivaline milyonlar harcıyor!
Özgür Özel meydan okudu! “Bir daha o görüntüleri görürsem, gelirim darmadağın ederim. Bir daha o görüntüleri görürsem dağılmamak üzere toplanırız! Tepemin tasını attırma”