Açıldığı 2012 yılından bu yana tutturamadığı garanti ödemeleriyle gündemde olan Zafer Havalimanı, 2021 yılının ilk 8 ayında da şaşırtmadı. Havalimanını ocakağustos döneminde 4 bin 255 iç hat, bin 470 dış hat yolcusu ziyaret etti. Havalimanına 2021 yılının ilk 8 ayı için 878 bin 488 yolcu garantisi verilmişti. Hata payı yüzde 99 oldu. Bu yılın sadece 8 ayı için devletin kasasından 4 milyon 650 bin 822 Euro daha çıkacak. Zafer Havalimanı'nın müteahhidi ve işletmecisi IC İçtaş firması, zarar ettirdiğini belirterek ağustosta havalimanını satışa çıkarmıştı.
SOYGUN BELGESİ
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “AKP'nin Zafer Havalimanı'ndaki YapİşletDevret modeli, soygun belgesi” dedi. 2012'den bu yana yıllık ortalama sapması yüzde 96 olan havalimanından uçmayan yolcular için toplam 46 milyon Euro garanti ödemesi yapıldı.
HAVALİMANINI işleten şirkete yolcu başına iç hatlarda 2 Euro, dış hatlarda 10 Euro ödeniyor. İşletme süresi 29 yıl 11 ay olan havalimanı için devlet kesesinden uçmayan yolcular nedeniyle 2044'e kadar para çıkacak.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/satilikhavalimanitamgazzararda6653874/
0 derecede et kuyruğu22 izlenme
ABD'nin Colorado eyaletinde arabalara taş atarak bir kişiyi öldüren üç lise öğrencisi tutuklandı25 izlenme
AKP'liler sırayla birbirine giriyor: Tezcan ve Kuzu arasında FETÖ kavgası!115 izlenme
Buğday ithalatında tarihi rekor!132 izlenme
Harvard profesörleri uyardı: Türkiye berbat durumda!87 izlenme
Özgür Özel: "Herkese icra kâğıdı geliyor"16 izlenme
CHP’den şehit Özalkan’ın vasiyeti için müthiş teklif: Maaşlarımızdan kesilsin!826 izlenme
Filistinli gazeteci Yusuf el Şerif: 'Sedat Peker iade edilemez, en fazla frenlenir'45 izlenme
Tolgahan Demirbaş'ı sorgulayıp serbest bırakan polis müdürü Ayhan Bora Kaplan'dan rüşvet almış
İmamoğlu'ndan İBB soruşturmasına sert tepki: "Biz milyon milyon büyüyoruz"
AKP'li vekil "Çocuklar aç değil" dedi, TÜİK verileri yanıtını alınca çıtı çıkmadı!
'Sizce erken seçim olmalı mı?' anketinde dev fark