Akaryakıtta zamların ardı arkası kesilmiyor. Bu kez de benzine 16 kuruş zam yapıldı. Böylece benzinin litre fiyatı 6 lirayı geçti. Araç kullanmak artık lüks oldu
Lirada yaşanan hızlı erime akaryakıtta zamların ardı ardına gelmesine yol açıyor. Motorine 24 saat içinde yapılan zamlar 30 kuruşu bulurken, şimdi de benzine 16 kuruşluk zam yapıldı. Böylece İstanbul’da benzinin litre fiyatı 6 lira 8 kuruşa yükseldi. Yılbaşından bugüne benzine yapılan zam 51 kuruşu buldu. Motorinde ise yılbaşında 5 lira 3 kuruş olan fiyat şimdi 5 lira 57 kuruşa kadar yükselmiş durumda.
Hükümetten ‘rica’ var
Akaryakıt zamlarına en ilginç tepki hükümetten geldi. Fiyatların yükselmesindeki sorumluluğunu unutan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Motorin ve akaryakıtla ilgili zamları da arka arkaya gördük. Kurumlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum, bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini biraz beklemelerini öneriyorum. Zam yapmada bu kadar acele etmemelerini öneriyorum. Çünkü diğer taraftan bunun toparlanacağını ümit ediyoruz. Toparlanma olduğunda aynı kurumların fiyatları aşağı çekmede de aynı iştah ve heyecan içinde olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
Enflasyonu artırıyor
Yılbaşından bu yana yüzde 10’a ulaşan akaryakıt zamları, enflasyon endişelerinin daha da yükselmesine yol açıyor. Harcama gruplarında yüzde 17,47’lik bir ağırlığa sahip olan ulaştırma grubunda mart ayı verilerine göre enflasyon yüzde 13’ü aşmış durumda. Yeni zamlarla birlikte bu oranın çok daha fazla artması bekleniyor. Bunun yanında, akaryakıta yapılan zamlar tüm kalemlerde maliyetleri artırığ, iğneden ipliğe her üründe yeni zamların habercisi durumunda.
https://www.birgun.net/haberdetay/savastamtamlariarasindayinezam212083.html
ABD’deki SBK iddianamesinde dikkat çeken detay: 'Dede' için milyonlarca dolar almışlar!64 izlenme
AKP’li başkandan denizi olmayan kente ilginç vaat!119 izlenme
Son ankette Erdoğan’a soğuk duş! Vatandaş güçlendirilmiş parlamenter sistemi istiyor52 izlenme
Ekonomistler, Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararını yorumladı: 'Gol oldu'24 izlenme
AKP tipi 'sınavsız memur' olmanın yeni yolu: Özel Kalem Müdürlüğü!159 izlenme
CHP Lideri'nden Erdoğan'a referandum çıkışı "Tank Palet'in satışı için imzaladığın gizli kararnameyi açıkla!"62 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan 'Alevi' notuyla yeni video 'Gelin bu eşiği aşalım'34 izlenme
Bir doktor daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi77 izlenme
Bütün dünya evdeyken koronavirüsün çıktığı Çin'in Vuhan şehrinde yılbaşı böyle kutlandı!
Çökertilen Sarallar çetesinin acımasızlığını gözler önüne seren görüntü! Eğlence mekanında silahlı kavga çıkarmışlar
Yıl 1978: Bülent Ecevit Türkiye’nin ABD ve NATO’ya tepkisini anlatıyor
Santorini'de tehlikeli üç senaryo! Yanardağ patlarsa Türkiye'ye ne olur?