Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemede, Savcı Y.D.'nin banka hesaplarında 2017-2026 yılları arasında toplam 629 milyon 434 bin lira tutarında para girişi olduğu belirlendi. Aynı dönemde hesaplardan gerçekleştirilen para çıkışlarının ise yaklaşık 640 milyon liraya ulaştığı tespit edildi. İncelemede, para hareketlerinin kaynağı ve aktarım zinciri de araştırıldı.
MASAK incelemesinde, para hareketlerinin yalnızca banka hesaplarıyla sınırlı olmadığı belirlendi. Paribu ve Midas üzerinden gerçekleştirilen işlemlerin yanı sıra kuyumculara yapılan para transferleri de mercek altına alındı. Açıklama bulunmayan para transferlerinin de tespitler arasında yer aldığı, bazı paraların kuyumcu hesaplarına aktarıldığı ve bu hareketlerin kaynağının detaylı şekilde incelendiği öğrenildi.
Savcı Y.D.'nin eşine ait banka hesapları da incelemeye alındı. Bu hesaplarda 2025 yılında yaklaşık 83 milyon 500 bin lira, 2026 yılında ise yaklaşık 287 milyon lira tutarında işlem hareketi bulunduğu tespit edildi. MASAK, inceleme kapsamında ulaştığı bulguları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi. Başsavcılığın değerlendirmesinin ardından konu Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) taşındı.
Ekran Haber’den İlker Turak’ın haberine göre Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Akın Gürlek'in oluru sonrasında süreç HSK'ya taşındı. HSK İkinci Dairesi, Savcı Y.D.'nin 3 ay süreyle tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Mali incelemelerde tespit edilen para hareketlerine ilişkin sürecin ilgili kurumlar tarafından yürütüldüğü bildirildi.
Sözcü
Halka 'Şimşek' vergileri çakarken, Soylu'nun oğlunun şirketi 3 yıl vergi ödemeden yüzde 4900 büyümüş34 izlenme
TİM Başkanı Mustafa Gültepe "ülke batıyor" dedi, TİM düzeltme yayınladı44 izlenme
İstanbul’da tramvay raydan çıktı! Faciadan dönüldü!280 izlenme
Erdoğan iddialı! "Bizim de Google’ımız var"160 izlenme
İşte Düzce'deki 5.9'luk depremin sesi!107 izlenme
Kara delik büyüyor: Şehir hastaneleri için 83,7 milyar lira bütçe isteniyor34 izlenme
İBB'nin 'Askıda Fatura' kampanyası 45 milyon TL'ye yaklaştı!55 izlenme
'İBB Haber' ve 'Büyükşehir Çalışıyor' hesapları İmamoğlu 'aleyhine' paylaşımlara başladı: 'Yöneticisi Murat Kurum'la anlaştı' iddiası39 izlenme