– Sayıştay 2018, 2019 ve 2020 yıllarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda 442 bin 309 kişiye usulsüz olarak ve toplam 11.6 milyar TL ödendiğini tespit etmişti. Sayıştay denetçileri her yıl yazdığı raporlarda önceki dönemdeki usulsüzlüklerin ortadan kaldırılıp kaldırılmadığına dair bilgiye yer veriyor. Raporlarda bir önceki yıl yaşanan sorun bakanlıkça çözülürse ‘Tam olarak yerine getirildi' tespiti yer alıyor. 2021 yılı raporunda bu ifadeye de yer verilmedi. Bakanlığın sorunu çözüp çözmediği ve 2021 yılında da benzer ödemeler yapıp yapmadığı bilgisine Sayıştay raporunda yer verilmezken, bakanlığın üç sene fazladan ödeme yaptığı 11.6 milyar TL de sır oldu.
2021 RAPORUNDA YOK SAYILDI
– Sayıştay 2019 yılı raporunda Çevre ve Şehircilik eski bakanlarına makam aracı tahsis edildiğini, yakıt ve diğer giderlerinin de bakanlık bütçesinden karşılandığını saptadı. 2020 yılı raporunda da aynı bulguya yer verildi ve tahsise son verilmesi istendi. Ancak Sayıştay'ın 2021 raporunda bu konuda hiçbir bilgi yer almadı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz “2020 yılı Sayıştay raporunda, eski bakanlara araç tahsisi için, ‘Bakanlık tarafından gerekli iş ve işlemler yapılmamıştır' uyarısı vardı. Talep yerine getirilmiş olsa raporda yer alırdı. Belli ki hiç bahsedilmeyerek ya da taslak rapordan çıkarılarak gizlenmiş. Anlaşılan konuyu sansürleyip kapatmışlar. Sayıştay raporu sansüre uğramış'' dedi.
Sözcü
Aydınlı pamuk üreticisi isyan etti: "Öyle bir yere gelecek ki iş işten geçmiş olacak. Tamamen tarımda dünyaya, dışarıya bağımlı bir ülke olacağız"22 izlenme
The Economist'ten çarpıcı Türkiye analizi: "Harcamaları artıracağı neredeyse kesin"52 izlenme
Kılıçdaroğlu’na linç girişimi davası: Gözaltına alınan 9 kişiden 8’i serbest!144 izlenme
Anıtkabir'de 'şeriat' sloganı sonrası İran vatandaşının sözleri yeniden gündeme geldi: "Memleketi dinle yönetene oy vermeyin. Binlerce şehit vermişsiniz. Bu ülkeye bu bayrağa yazık edersiniz"40 izlenme
Ölümle tehdit, cinsel taciz... Bir kadın size sesleniyor: Can güvenliğim yok, sesimi duyun!192 izlenme
Bilecik'te işçiler 'peşkeşe' karşı isyanda: "Bu fabrikaları sokakta bulmadık, peşkeş çektirtmeyeceğiz!"45 izlenme
Sedat Peker'in ifşaları AKP'li başka isimlere sıçradı!76 izlenme
İşte Hatay’ın bina yıkılmayan tek ilçesi: Can kaybı yok52 izlenme
Son seçim anketi: Millet İttifakı 7 puan önde!
Akaryakıtta çifte zam: 25 lira sınırına dayanıyor!
Türkiye Ömer El Beşir'in devrildiği Sudan'a ne kadar yatırım yaptı?
Cübbeli'nin tebliğcilerine kapak gibi cevap! "Beş vakit namaz kılan mutlu bir ülke söyler misiniz bana dünya üzerinde, tek bir ülke?"