Sayıştay’ın 2023 yılına ilişkin Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’yle ilgili raporu açıklandı. Söz konusu raporda, kurumun “ambarda” ifadesiyle kaydı bulunan ve aralarında dizüstü bilgisayarlar, uydu telefonları, cep telefonları, televizyonlar, hırdavat malzemeleri gibi birçok taşınırın bulunduğu toplam 2 bin 412 taşınırdan sadece birkaç yüz taşınırın depolarda olduğu ortaya çıktı.
Ayrıca söz konusu raporda, sayım Kurulları tarafından fiili bir sayım yapılmadığı ya da sayım yapılmışsa bile fiili sayım sonuçlarının gerçeğe aykırı bir biçimde tutanağa yazıldığı ifade edildi. Kurumun çok boyutlu ve kapsamlı bir envanter çalışması yapması gerektiğini belirtildi.

Sayıştay raporunda, “Destek Hizmetleri Daire Başkanlığının ambarında yaklaşık 2412 adet dayanıklı taşınır kayıtlı iken gerçekte bu kadar taşınır olmadığı, depolarda mevcut taşınırların birkaç yüz taşınırdan ibaret olduğu, bu haliyle çok boyutlu ve kapsamlı bir envanter çalışması yapılması gerektiği (Örneğin yerinde yapılan 05.12.2023 tarihli denetimlerde Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ambarında kayıtlı 41 adet dizüstü bilgisayar, 9 adet tablet, 2 adet iphone, 7 adet televizyondan hiçbirinin ambarda olmadığı; Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Ambarında kayıtlı 83 adet diz üstü bilgisayardan 38 adedinin yerinde olduğu, 6 adet televizyondan hiçbirinin yerinde olmadığı, 2 adet uydu telefondan hiçbirinin yerinde olmadığı görülmüştür)” ifadelerine yer verildi.
Kaynak:halktv.com.tr
İstanbul’da yol ortasında 'kıblen yanlış' uyarılarına rağmen namaz kılmaya çalıştı!108 izlenme
Yeni yılın en kanlı saldırısı! 600’den fazla ölü…66 izlenme
Ayşe Barım ilk kez anlattı: "Sektör bana sahip çıkmadı, burada bunun yasını da tutuyorum"36 izlenme
İşte araç saltanatı!159 izlenme
Balbay: "Peker çok konuda ipucu veriyor"56 izlenme
HAVASEN’den THY’ye zor soru: 1.8 milyar TL promosyon geliri nerede?57 izlenme
31 ders incelendi: Milli Bayramlar ve Atatürk öğretilmiyor!123 izlenme
Afrin şehidi CHP'yi yasa boğdu589 izlenme
CHP’nin oyu artıyor, AKP’nin oyu eriyor
Bakan Koca, corona verilerini açıkladı: 29.104 yeni vaka tespit edildi, 32.119 kişi sağlığına kavuşurken, 216 kişi hayatını kaybetti!
Bloomberg duyurdu: İktidar 15 Temmuz Köprüsü'nün de işletme hakkını satıyor
Erdoğan bir anda sinirlendi, röportaj yaptığı ABD'li gazeteciyi azarladı: "Kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın"