Eski Bakan Fatma Şahin’in başkanlığını yaptığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ndeki çok sayıda işlemde usulsüzlük tespit edildi.
Sayıştay 2019 Yılı Denetim Raporu’na göre, “Bakan Başkan” olarak da adlandırılan Şahin’in yönettiği belediyede, işletme hakkı devredilen taşınmaz mallar, şirketler tarafından üçüncü kişilere ihale bile yapılmadan yeniden devrediliyor. Birçok taşınmaz da mevzuata aykırı olmasına rağmen yine ihale yapılmadan belediye şirketlerine veriliyor.
Sayıştay’ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin tespitleri şöyle:
►Belediye şirketlerine işletme hakkı devredilen taşınmazların şirket tarafından üçüncü kişilere ihalesiz devredildiği görülmüştür.
►Büyükşehir belediyeleri, kendi mülkiyetinde bulunan taşınmazlarından olan hafriyat sahaları, toplu ulaşım hizmetleri, sosyal tesisler, büfe, otopark ve çay bahçeleri gibi yerlerini ihalesiz olarak şirketlerine devredebileceği belirtilmiştir. Bunlar dışındaki yerleri ihalesiz olarak belediye şirketine devredemez. Bu yerler, Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre ihale edilmemiştir.
►Belediyeye ait taşınmaz kira bedellerinin günün emsal ve rayiç bedellerini yansıtmadığı ve düşük kaldığı görülmüştür.
►Belediye taşınmazlarının ilk kira başlangıçlarının çok eski yıllara dayanması kira sözleşmelerinin kurulduğu tarihten bu yana kira bedelinin her yıl Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranında artırılması, bu tarihe kadar kira sözleşmelerinde hiç emsal uygulanmaması belediyeye ait taşınmaz kira bedellerinin emsal ve rayiç kira bedellerine göre çok düşük kalmasına neden olmuştur.
►Tapuda kayıtlı taşınmazlarından yaklaşık 200 adedinin, mevcut kullanım şekli ile tapuda yer alan bilgilerinin farklı olduğu görülmüştür.
►Belediye adına tapuda kayıtlı olan taşınmazların değer tespitinin yapılmadığı ve ilgili muhasebe hesaplarına kaydedilmediği görülmüştür.”
https://www.birgun.net/haber/sayistayraporuortayacikardiantepteusulsuzislemler327227
Bir zam da doğalgaza!23 izlenme
Gericilerden 'karma eğitim kaldırılsın' çağrısı: İmza kampanyası başlattılar34 izlenme
Özel’den kürsüden müthiş iddia: “İBB Başkanı iken 24 maaş alıyordu”9 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında "gizli tanık" iddianamesi mahkemece kabul edildi24 izlenme
RTÜK’ün 25 tuvalet ve 3 duş için harcayacağı para dudak uçuklattı!50 izlenme
Yeniden adaylığını açıklamasının ardından harekete geçildi: Adalet Bakanlığı'ndan yargıya 'Mansur Yavaş' müdahalesi27 izlenme
Vali'den kaymakamlara: Ölüm sayısı ilk 5 aydaki sayının o kadar çok üzerinde ki, şaşırırsınız!47 izlenme
İmamoğlu: Kanal İstanbul projesinde ısrar edilmesinin tek sebebi; para, para, para65 izlenme
Fatih Altaylı, Erdoğan'sız AKP'nin oy oranını açıkladı!
Manisa'da sendika değiştirdiği için işten çıkarılan madenci Soma'daki Türkiye Kömür İşletmeleri binasının çatısına çıktı: "Bebeğimi doktora götüremedim"
İmam Hatiplilerin 'Yılbaşı kutlamam' videosuna tepki yağdı
Sabiha Gökçen’de uçak pistten çıktı! 1 ölü 157 yaralı var