Denizbank’ın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’nde ‘özel kapalı fon’ sistemiyle aralarında ünlü futbolcuların bulunduğu 19 kişinin banka şube müdürü Seçil Erzan tarafından dolandırıldığı iddiasına ilişkin soruşturma sürerken Erzan’la ilgili hazırlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunun detayları da ortaya çıktı.
Habertürk’ün aktardığına göre, “nitelikli dolandırıcılık” soruşturması kapsamında tutuklanan Seçil Erzan ve diğer şüphelilerle ilgili hazırlanan MASAK raporu dosyaya girdi.
MASAK analiz raporuna göre, Seçil Erzan’ın sigorta başlangıç girişi, 25 Eylül 2000 olarak görülüyor. Denizbank unvanlı işyerinde, 2001 ile 2023 yılları arasında SSK’lı olarak çalışan Seçil Erzan’ın, mart ayındaki maaşının 75.060 TL ve banka müdürü unvanı ile çalışma kaydının bulunduğu belirtiliyor.
Raporda, dikkat çeken bir arsa satışı da görülüyor. Seçil Erzan adına kayıtlı gayrimenkul bilgisi bulunsa da bunun intikal sebebi ile edinildiği belirtildi.
Raporda “Analiz konusu şahıslardan Seçil Erzan tarafından güncel değeri yaklaşık 7.500.000 TL olan Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde bulunan 391 Ada 4 parseldeki Konut niteliğindeki taşınmazın 08.12.2022 tarihinde edinildiği, sonrasında 21 gün sonra 3. şahsa satışın gerçekleştirildiği” bilgisi yer alıyor.
Seçil Erzan’ın yüksek tutarlara ulaşan para transferlerinin bulunduğuna yer veren raporda; banka hesaplarına gelen yüksek tutarlı para transferlerinin de görüldüğü anlatılıyor.
MASAK analiz raporunda ayrıca Erzan’ın 17 Mayıs 2022 tarihinde intikal yolu ile edindiği Çanakkale ili Bozcaada ilçesi 374 ada 28 parseldeki bağ niteliğindeki yüzde 75 hisse oranlı taşınmazının da bulunduğu; göz önünde bulundurulması gerektiği belirtiliyor.
MASAK, dosyada şüpheli ve tutuklu bulunan Ali Yörük ile kardeşi Atilla Yörük ile ilgili de çalışma yaptı. Rapora göre, Ali Yörük, 20062021 yılları arasında Köşkdere Otomotiv’de satış yöneticisiydi. 2023’ten sonra da 25 gün Atilla Yörük’ün yanında 8 bin 674 lira ücretle çalıştı.
Tele1
Bir dini vakfa daha vergi muafiyeti!72 izlenme
İstanbul'da IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki IŞİD üyeleriyle bağlantılı 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüpheli gözaltına alındı34 izlenme
Samsun’daki İngiliz Subay Bandırma Vapuru’na Atatürk’ü tutuklamak için çıkıyor! Sonra ne oluyor biliyor musunuz?152 izlenme
İsmail Saymaz, MHP'deki istifaların gerekçesini açıkladı: "Adları kaçak altın meselesine karışmış!"33 izlenme
İYİ Parti'de seçime 5 gün kala istifa: İmamoğlu ve CHP'yi destekleyeceğini söyleyip ayrıldı42 izlenme
Özel’den AYM’ye çağrı: "Torunlarımız için adalet bekliyoruz"22 izlenme
Bartın'da delil karartma ihtimali: "Şüpheliler maden sahasına girmesin"49 izlenme
Böyle olur 'şahsım devleti'nin kaymakamı!120 izlenme