Diyarbakır’da mahalli idareler seçimlerine 3 ay kala Büyükşehir Belediyesi ile merkez 4 ilçe belediyelerine ait taşınmazları giderayak yangından mal kaçırırcasına farklı kamu kurumlarına devreden kayyumların, park içindeki umuma açık tuvaletleri bile İl Müftülüğüne devrettikleri ortaya çıktı.
Aynı şekilde belediyeye ait kentin mali değeri yüksek lokasyonlarında parsellerde yer alan imarlı ve ifrazlı arsaların da satışının yapıldığı, ancak elde edilen gelirin akıbetinin bilinmediği öğrenildi.
İHALELER, FATURALAR İNCELENİYOR
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile merkez Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar İlçe belediyeleri son 8 yıldan beri kayyumla yönetiliyordu. Belediye başkanlarının görevden alınmasıyla yerlerine atanan Vali ve ilçe kaymakamlarının açtıkları ihaleler, doğrudan teminler, şaibeli faturalar ve harcamalarla ilgili Büyükşehir Belediyesi Hukuk Servisi incelemelerini sürdürüyor.
31 Mart seçimlerinde DEM Parti'nin gerek Büyükşehir, gerekse ilçe belediyelerini kazanacağı kaygısıyla kayyumlar son 6 aydan bu yana belediyeye ait taşınmazları farklı kamu kurumlarına devrederek belediyeleri giderayak zayıflatma girişiminde bulunmaları kentte seçmenlerin yoğun tepkisine neden oldu. Ancak devredilen veya satışı yapılan 44 taşınmaz arasında umuma açık tuvaletin bile olması bu kadarına da pes dedirtti.
TUVALET HAZIMSIZLIĞI
Kayyum yönetiminin 12 Temmuz 2021 tarihinde Kayapınar İlçesindeki Fırat Mahallesi TEMA Park içindeki kadın ve erkeklere ait mescit ile umuma açık tuvaleti belediye bünyesinden çıkarıp İl Müftülüğüne devrettiği ortaya çıktı. Bağlar İlçesinin kentsel dönüşüm alanı olan Kaynartepe Mahallesinde de hiçbir maddi değeri olmayan prefabrik bir yapı İl Sağlık Müdürlüğüne devredildi.
Devri yapılan diğer belediyeye ait taşınmaz listesi ise şöyle:
İŞTE DEVREDİLEN O TAŞINMAZLARIN LİSTESİ
+ Yenişehir İnönü Ortaokulu arsası Milli Eğitim Müdürlüğüne,
+ Kayapınar İlçesinin Huzurevleri Mahallesindeki 1.130,43 metrekare arsa, İl Sağlık Müdürlüğüne,
+ Deve geçidi piknik alanı Milli Eğitim Müdürlüğüne,
+ Bağlar İlçesi Koşuyolu Parkı ile Nevruz Parkı’nda iki arsa Sağlık Müdürlüğüne,
+ Sur’a bağlı Pilot Oğuz Yenen Ortaokulundaki 27 bin 105 metrekare arsa Milli Eğitim Bakanlığına,
+ Ali Emiri Bilgi Evi, Konukevi, Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi Lise, Tema Park Kitap Kafe, Kardeşlik Parkı ve Kent Meydanı Kitap Kafe Milli Eğitim Müdürlüğüne,
+ Hazar Gölündeki sosyal tesisleri Gençlik Spor İl Müdürlüğüne,
+ Hazro İlçesinde 10.30 metrekare arsa Gençlik Spor İl Müdürlüğüne,
+ Çınar’daki bilgi evi İlçe kaymakamlığına,
+ Lice’deki 5 bin 994,90 metrekare alan içerisindeki halı saha, basketbol ve tenis kortu Gençlik Spor İl Müdürlüğüne devredildi.
KIYMETLİ ARSALARI DA SATTILAR
Kayyumların sadece taşınmaz devriyle sınırlı kalmayıp kentin mali değeri en yüksek lokasyonunda yer alan merkez Kayapınar İlçesindeki 25265 ada 1 nolu parsel, 25266 ada 1 nolu parsel, 25277 ada 1 nolu parsel, 25276 ada 1 nolu parsel, 25278 ada 1 nolu parseldeki arsaların satışını yaptığı öğrenildi.
Yine merkez Yenişehir mülki sınırları içinde yer alan 30127 ada 1 nolu parsel, 30130 ada 3 nolu parsel, 30142 ada 2 nolu parsel, 30153 ada 1 nolu parsel, 30153 ada 2 nolu parsel, 30153 ada 3 nolu parsel, 30174 ada 1 ve 4 nolu parsellerdeki 104 bin 544,93 metrekarelik taşınmazın satışının yapıldığı, buralardan elde edilen gelirin akıbeti bilinmezken, tüm bu satışlara rağmen 31 Mart seçimleri sonrasında büyükşehir belediyesine 2 milyarın üzerinde borç bırakılması dikkat çekti.
Sözcü
Elektrik faturalarına karşı 'ışıkları kapatıyoruz' kampanyası52 izlenme
Bakanlık mescidindeki ‘Gamalı Halı’ isyan çıkardı!228 izlenme
Program ekonomik krize takıldı: Gençler vergisiz telefonu da alamadı33 izlenme
Kuraklık Türkiye'nin tahıl ambarını vurdu!58 izlenme
Pazarcık ve Elbistan depremlerinde can kaybı ve yaralı sayısı artıyor: Can kaybı 3 bin 432'ye, yaralı sayısı ise 21 bin 103'e yükseldi40 izlenme
Ankara Sakarya Caddesinde #Hayır afişlerine polis müdahalesi ! Tepki gösterenler gözaltına alındı !350 izlenme
Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Alaattin Çakıcı hakkında suç duyurusu!101 izlenme
SBK’nın para akladığını söyledi, vurulduktan sonra ifade değiştirdi!90 izlenme
Eşine özel kadro açan rektörün 22 ayrı koltuğu işgal ettiği ortaya çıktı!
Mülakatta için sürpriz gelişme: Adım atıldı
AOÇ'nin adının 'Beştepe Millet Ormanı' olarak değiştirilmek istenmesine suç duyurusu!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ‘altı koruma’ sorusunu duymazdan geldi