CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Seçim Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.
Muharrem Erkek’in açıklaması şöyle oldu:
Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 17 bin 110. Bu sayı artabilir eksilebilir ama sonucu değiştirmez.
Bu arada daha önce demokrasi tarihimizde olmayan olayları yaşıyoruz. Vahim bir tablo söz konusu. Büyükçekmece’de belediye başkan adayımız Hasan Akgün 4 bin oy farkla kazandı ve mazbatasını aldı. Şimdi Büyükçekmece seçmenler üzerinde baskı yapılıyor. Seçmenlerin evlerine gidilip fotoğrafları çekiliyor.
Sayın Hasan Akgün mazbatasını 3 Nisan günü almasına rağmen 1 saat önce sayım tekrar başladı. Ama buradan İçişleri ve Adalet Bakanlarını uyarıyoruz. Milli iradeyi masada gasp etmek istiyorlarsa beyhude bir çabadır.
Ekrem İmamoğlu’na diyorlar ki: “Siz hangi hakla kendinizi Büyükşehir belediye başkanı olarak ifade ediyorsunuz?” Hangi hakla? Tabi ki kanundan doğan hakla ve milli iradeyle.
Son olarak çağrımız lütfen herkes demokrat olsun. Ekrem İmamoğlu’nun dediği gibi 16 milyon kazandı. Sayın Binali Yıldırım’da Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etsin çünkü o da kazandı.
CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan “Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı devrede. Seçim Kurulu’ndaki seçmen listelerini topluyorlar, evlere giriyorlar” dedi.
https://www.abcgazetesi.com/secmenlerinevlerinegidilipfotograflaricekiliyor7518
CHP'li Yavuzyılmaz: “AKP'nin garantili soygun mekanizmasını ortaya çıkardık. Osmangazi Köprüsü'nde hedef tutmasına rağmen 569 milyon dolar ödeme yapıldı”32 izlenme
AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu yardım ihalesi açtı! İhale davet usulü yapıldı, 3 firma davet edildi, ihaleyi kazanan firma dikkatlerden kaçmadı!88 izlenme
Esnaf isyanda! 'Dayanacak gücümüz kalmadı, perişan durumdayız'93 izlenme
İBB davasında ikinci celsenin 26. günü: İmamoğlu'ndan 'senaryoyu yazanları reddediyorum' çıkışı50 izlenme
Seçimde gözden kaçan ayrıntı: 10 milyon 858 bin 175 kişi39 izlenme
Fiyatı görenler isyan ediyor: "Ağlıyoruz artık"53 izlenme
Bir istifa haberi de AKP’nin kalesinden geldi! İstifalar devam edecek!97 izlenme
Erdoğan ile görüşen Katar Emiri gözünü oraya dikti: İstanbul’un incisi için kolları sıvadı!68 izlenme
Hürmüz'de çatışma şiddetlendi: ABD İran gemilerini yeniden vurmaya başladı
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden görkemli 100. yıl etkinliği! İşte gün gün program takvimi
Bu da ‘tam kapanma’ kuyruğu!
Cumhurbaşkanı çok kızacak: AKP'li vekil "dikkat edilmeli" dedi, akıllara Berat Albayrak ve Bilal Erdoğan geldi!