6 GOLF SAHASI 20 HAZİRAN'DA KAPATILDI
Demirören grubunun araziyi devrettikten sonra da kiralayarak işletmeye devam ettiği konut imarına açılan alanda bulunan 6 golf sahası, 20 Haziran itibariyle kapatıldı. Kemer Country Club Yönetimi, Kemerköy Sitesi sakinlerine gönderdiği duyuruda “20 Haziran'dan itibaren belli bir süre 12 çukur olarak hizmet verecek en kısa sürede 18 çukura tamamlanacaktır. 6 çukurun kulüp sınırları içerisine taşınması için gerekli çalışmalar başlayacaktır” dedi.

GOLF SAHALARI, BELGRAD ORMANINA TAŞINACAK
Golf sahalarının uluslararası standarda göre 18 çukur olması gerekiyor. Bu nedenle kapatılan 6 çukurun, Kemer Country Club'ın bulunduğu ve 12 golf sahasının hala işler halde olduğu 1991 yılında Kemer Yapı ve Turizm A.Ş'ye tahsis edilen yaklaşık 2 milyon metrekarelik Belgrad Ormanları'nın içindeki izinli alana taşınması gündemde.
İZİN 3 YIL ÖNCE ALINMIŞ
Demirören'e ait Kemer Yapı ve Turizm A.Ş'nin elinde, dönemin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından 25 Kasım 2019 tarihinde bu işlem için verilen onay bulunuyor. SÖZCÜ'nün ulaştığı bin 220 yataklı 4 yıldızlı otel ve 18 delikli golf sahası yapılması şartıyla gerçekleştirilen tahsisin süresinin uzatılması için yapılan başvuruya verilen bakanlık “oluru”nda dikkat çeken rakamlar yer aldı. Talebe ilişkin İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, orman alanı dışında kalan 6 golf sahasının izin alanı içinde toplam 47 bin 219 metrekarelik alana taşınmasının talep edildiği ve bu sahaların 3 kapalı ormanlık alan içinde kaldığı belirtildi.
BİN 250 BİN AĞAÇ KESİLECEK UYARISI
Müdürlük talebin uygun görülmesi halinde tahmini bin 250 adede denk gelen 500 metreküp hacminin çok üzerinde ağaç kesileceği, bu durumun ormanhalk ilişkileri açısından ve civarındaki yoğun yerleşim alanlarından şikayetlere konu olmasının kaçınılmaz olacağı uyarısında bulundu. Uyarılara rağmen bin 220 yataklı 4 yıldızlı otel ile 6 adet golf deliği alanı için projenin kabulü uygun bulundu. “İlave tesis oluru” 25 Kasım 2019 tarihinde bakan Bekir Pakdemirli tarafından imzalandı. Bugünlerde de kapatılan golf sahalarının çukurlarının çevresindeki özel çimenler Kemer Country Club tarafından sökülmeye başladı. Arazide zemin etüt çalışmalarının da başladığı öğrenildi.
SEDAT PEKER DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in de imara açılacağını söylediği araziler, 1 milyar 118 milyon 330 bin lira ve 300 milyon dolarlık kredi karşılığından ipotek ettirilmişti. Demirören kredi borcunu ödemeyince arazi Ziraat Bankası'na geçti.
Merkez Bankası yılın dördüncü faiz kararını açıkladı23 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Çareyi davalara bakan hakimleri göndermekte buldular"52 izlenme
AKP li Zengin, taciz iddialarını yorumladı: "Araştırma komisyonu kurulacak"36 izlenme
200 liracık geçiş ücreti 4 yılda 1170 lira oldu26 izlenme
‘Cübbeli Ahmet’in iddiaları üzerine inceleme başlatıldı88 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı önceden böyle planlanmış!293 izlenme
Müftüden denize giren kadınlara fetva!465 izlenme
Herkes Gezi'deyken Erdoğan FETÖ toplantısındaydı !220 izlenme
AKP'de 'yeni bakan' kulisi: Muhalefet güçlenecek diye tedirginlik var
AKP destekçisi baro başkanıydı: O şimdi AYM üyesi!
'Hanımağa' lakaplı Güniz Akkuş'u makamında ağırlayan Burhan Kuzu kendini böyle savundu "Fotoğraf çektirdiğim kişinin GBT’sine bakacak değilim"
Erdoğan’a son adaylık tarihi: 14 Mart 2028