Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi’nde bulunan ve adı skandallarla kamuoyunun gündemine gelen Paramount Otel’in genişletilmesi için yeniden başvuru yapıldığı ortaya çıktı.
BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; Unico Sigorta adlı şirket, oteli genişletmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na geçen yıl nisan ayında Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulunmuş ancak bakanlıktan onay alamamıştı. Şirket, 21 Mart’ta ‘Turizm Konaklama Tesisi (Be Premium Bodrum Hotel) Projesi’ kapsamında yeniden ÇED başvurusu yaptı.
Proje dosyasına göre otelin genişletilmek istendiği alan, devlete ait ormanlık alanı kapsıyor. Hâlihazırda 75 dönüm orman arazisine kurulu otele yaklaşık 26 dönüm arazi daha eklenmek isteniyor. Proje kapsamına oda sayısının 249’dan 315’e çıkarılması planlanıyor. Proje için öngörülen bütçe ise 6 milyon TL.
‘OTELİME ÇÖKTÜLER İDDİASI’
Paramount Otel, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in geçen yıl yayımladığı videolarla kamuoyunun gündemine gelmişti. Peker, bu videolarda söz konusu otelde tatil yapan isimlerle ilgili çarpıcı iddialarda bulunmuştu. Buna göre, Veyis Ateş başta olmak üzere birçok gazeteci, yargı mensubu, bürokrat Paramount Otel’de ücretsiz tatil yapmıştı. Peker, otele Sezgin Baran Korkmaz’ın ‘çöktüğünü’ de ileri sürmüştü.
Öte yandan otelin ilk sahibi Atilla Uras, otelin kurulu bulunduğu taşınmazın sahibi Ufuk Turizm şirketinin tüm hisselerini satış sözleşmesi ile 7 Eylül 2017’de Finsolvent adlı şirkete devretmişti. Uras’ın kızı Victoria Yasemin Uras ise mirasçısı olduğu Ufuk Turizm şirketinin hisselerinin Finsolvent’e devredilmesine karşın parasının ödenmediğini söylemiş ve dava açmıştı. Uras’ı haklı bulan İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi 15,4 milyon dolar ödenmesine karar vermiş, bu ödeme yapılmayınca haciz kararı alınmıştı. Victoria Yasemin Uras, EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu için de “Babamın vefat ettiği gün otelimize devletin tankıyla girdi” iddiasında bulunmuştu.
Erdoğan'dan CHP'li Başarır'a dava6 izlenme
Özgür Özel Kahramankazan'da esnafı ziyaret etti: "Esnaf siftah yapsın diye ahtapot aldık. Tayyip Erdoğan’ın ahtapotu bu"16 izlenme
Ankara'da bir israf daha belgelendi: Reklam panosuna dört ihalede yarım milyon!58 izlenme
Güllü'nün ablası ilk kez anlattı: Çok konuşulacak 'Tuğyan' açıklaması16 izlenme
Akaryakıtta çifte zam: 25 lira sınırına dayanıyor!38 izlenme
Cebindeki parayı söyleyip isyan etti: "1000 lirayla gelsen bile alamıyorsun. Dolmuyor kardeşim. Bıktık, gerçekten yaşamaktan bıktık"15 izlenme
Deprem Bölgesine İlaç Sevki Yapılacak23 izlenme
AKP'li vekilin yeğeni için 40 takla attılar!146 izlenme