Çin'den uyuşturucu madde yapımında kullanılan bir kimyasalın deniz yoluyla İzmir'in Aliağa Limanı'na gönderileceği bilgisi üzerine Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde operasyon düzenlendi.
Ekipler, evraklarında boya, reçine, parfüm ve ilaçlarda kullanılan 'benzil klorür' maddesi taşındığı görünen konteynerleri incelemeye aldı. İncelemede, 120 varil içerisinde, uyuşturucu madde yapımında kullanılan 26 ton 160 kilogram asetil klorür hidrolik asit maddesi ele geçirildi.
Operasyon kapsamında ilk etapta 1 kişi gözaltına alınırken ele geçirilen kimyasalla 13 ton eroin üretiminin gerçekleştirilebileceği bildirildi. Operasyonda ele geçirilen kimyasal maddenin, Türkiye'de tek seferde ele geçirilen en yüklü kimyasal malzeme olduğu bildirildi.

İzmir'de yaklananan uyuşturucu malzemesi, suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarını akıllara getirdi. Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef aldığı iddialarında "İzmir limanına gelecek olan 5 ton kokainle ilgili kamuoyunu aydınlatmıyor ya, ben sizi bilgilendireyim" diyerek mesajlar paylaşmıştı.
Peker'in iddiaları şöyleydi:
Kıymetli dostlarım, bizim süslü sülüman İzmir limanına gelecek olan 5 ton kokainle ilgili kamuoyunu aydınlatmıyor ya, ben sizi bilgilendireyim. İzmir Başsavcılığından, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Daire Başkanlığını arayıp bu konuyla ilgili bilgi istiyorlar.
Normal şartlarda en fazla yarım saatte dönmeleri gerekirken, üç saat sonra dönüyorlar. Bu konuyla ilgili çalışmayı yapıp yukarıyı bilgilendirdik, çalışmamızı tamamladık diyorlar (yukarısı dedikleri heralde süslü sülüdür, başka kim olacak?).
Bunun üzerine İzmir Başsavcılığı kendi çalışmasını yapıyor. Ancak İçişleri Bakanlığı’ndan ve Ticaret Bakanlığı’ndan yeterli bilgi gelmediği için bir netice alamıyorlar.
Gemi taşımacılığında her yüklenen konteynerin konşimento manifestosu vardır, yani hangi firmanın sahibi olduğu ve kimin teslim alacağıyla ilgili, bu olmadan hiçbir konteyner gemiye yüklenmez. Mersin limanında bir ton kokain yakalanmış.
Konşimento manifestosunda hangi şirketin teslim alacağı bellidir. Kokainler yakalanıyor, ancak kimin teslim alacağı ortada yok. Yakalanan şahıs yok. Kokaini yakaladık, aferin iyi yaptınız. Bu kokain kime geliyor kardeşim, bu adamlar nerde?
Uyuşturucu tüketiminde İstanbul dünya ikincisi, Adana dünya üçüncüsü. Madem süslü sülüman bu kadar başarılısın, Avrupa’da içiciler uyuşturucu bulamıyor diyorsun, demek ki bütün hepsi Türkiye’de satılıyor. Öyle ya, dünya uyuşturucu raporunda ilk üçe iki tane il sokmuşuz."
İcra dosya sayısı patladı! 6 milyon yeni dosya geldi!50 izlenme
OdaTV Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’a tutuklama talebi!106 izlenme
Erdoğan'ın konvoyunu gören yurttaş 'Vaşş anam vaşş !'2308 izlenme
Sedat Peker'den açıklama geldi: Operasyonla yakalandığım asla doğru değildir68 izlenme
Atatürk'ün o anı 109 yıl sonra ölümsüzleştirildi49 izlenme
Bahçeli'yi kara kara düşündüren anket88 izlenme
İktidara yakın gazeteci Zihni Çakır tutuklandı32 izlenme
Zorla evlendirilmek istenen kız çocuğu kabul etmeyince, abisi balkondan attı !1022 izlenme
İBB'ye film gibi kumpas: AKP, İstanbul’da çalışır durumdaki özel halk otobüsünün şoförüyle anlaşıp, otobüsü bozukmuş gibi göstererek çekim yapmış!
Ayla öğretmen okul saldırısında kendini feda etmiş: Öğrencilerin üzerine kapanıp hayatını kaybetti
Portakal’dan AKP’ye: Ne korkusu olabilir?
Başkan AKP'ye geçti: Baraj belediyeye devredildi!