Sosyal medyada, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in aleyhine yayınladığı videolarla bilinen Cenk Çelik, uğradığı silahlı saldırıda geçen hafta ağır yaralanmıştı.
Cumhuriyet'ten Tuncay Mollaveisoğlu'nun haberine göre, Peker’in iki sene önce avukatı aracılığıyla İstanbul Valiliği’ni Cenk Çelik'e yönelik bir saldırı girişimi olacağı konusunda uyardığı ve bu konuda önlemlerin alınması gerektiğini belirttiği ortaya çıktı.
Valiliğe gönderilen 13 Mayıs 2020 tarihli Peker'in avukatının imzasının bulunduğu dilekçede “... ve Cenk Çelik isimli kişiler bir yandan da Savcılıklar nezdinde kendilerine karşı müvekkil tarafından saldırılarda bulunulduğu, bu saldırıların devam edeceği yönünde dilekçeler vermektedirler” ifadeleri yer aldı.
Dilekçe “Bu itibarla, zaten söz konusu örgütsel faaliyet kapsamındaki dezenformasyon faaliyetleri gerek Ankara, gerekse İstanbul Cumhuriyet Savcılığı nezdinde haklarında soruşturmalara koru edilen kişilerin can güvenliklerinin özellikle sağlanmasını, görev çevrenizde olmayan kişiler açısından ise aynı tedbir hususunda ikamet Savcılıkları ve Emniyet birimlerinin ikaz edilmesini saygılarımızla diler ve isteriz” ifadeleriyle noktalandı.
Peker'in, Cenk Çelik'e yönelik bir saldırıda kendisinin sorumlu tutulmasını istemediği için can güvenliğinin sağlanması için dilekçe verdiği ortaya çıktı.

Sedat Peker'den flaş iddia! AKP'li hangi isim Sezgin Baran Korkmaz'dan araba aldı?84 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme: Araçların görüntüleri ortaya çıktı!50 izlenme
Adana, Kırklareli ve Edirne'den teker teker kötü haberler geliyor30 izlenme
Dış borç 1 yılda 519.9 milyar dolara çıktı35 izlenme
Krizin acı fotoğrafı: Borcunu ödemek için böbreğini satılığa çıkardı135 izlenme
Ruble, dolar ve euro karşısında neden değer kazanıyor?44 izlenme
Türk Cihatçı Suriye'ye Çağırıyor 'Gelirseniz Cennete Gidersiniz !'495 izlenme
İstismar skandalıyla görevden alınmıştı, Erbaş'la kitap imzaladı!32 izlenme