Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NARKOKİM ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğünün 16 Haziran’da düzenlediği operasyonda, Ekvador’dan Mersin Limanına Liberya bandıralı gemideki muz yüklü 2 konteynerde 1 ton 300 kilogram kokain ele geçirilmişti.
Türkiye'nin en büyük kokain operasyonu olarak tarihe geçen olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede, kokain kaçakçılığıyla ilgili tutuklanan, muz ithalatını yapan şirketin sahibi N.Ş., oğlu H.İ.Ş., firma temsilcisi M.S. ile çalışanlar R.S. ve E.Ş. hakkında ‘uyuşturucu ithal etme' suçundan 45’er yıldan 67 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istendi. Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesi, Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
MUZ KUTULARINDA GETİRDİLER
Ekvador’dan yüklenerek Türkiye’ye getirilen ve muz taşıdığı beyan edilen şüpheli konteynerlerin takibe alındığı belirtilen iddianame, ekiplerin, geminin Mersin Limanına yanaşmasının ardından harekete geçtiği belirtildi. Xray taramasında şüphelenilen konteynerlerde, dedektör köpeklerle yapılan aramalarda, bir konteynerde muzların arasına gizlenmiş 1 ton 155 kilogram, diğerinde ise yine muzların arasında 145 kilogram kokain bulunduğu ifade edildi.,
HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA TERS
Firmanın daha önceki muz sevkiyatlarında, tüm konteynerlerin Mersin Serbest Bölgesindeki iş yeri deposuna alınarak, muzların depoya indirildiği ve transit gönderilmek üzere tırlara aktarıldığı kaydedilen iddianamede, söz konusu kokain cinsi uyuşturucunun yakalandığı konteynerlerin de firma deposuna gideceği ve uyuşturucunun bizzat muz kolilerinin içerisine saklanması nedeniyle şüphelilerin uyuşturucudan haberdar olmamalarının mümkün olmayacağı belirtildi. İddianamede, “Ayrıca bu kadar yüksek miktarda uyuşturucunun, alıcı kişilerin bilgisi olmadan gönderilemeyeceği değerlendirilmekle birlikte aksi durumun hayatın olağan akışına ters olduğu da aşikardır” denildi.
Konteynerlere şirket yetkililerinin dışında müdahale imkanının bulunmadığı da kaydedilen iddianamede, muz ithalatı adı altında kente uyuşturucu getirildiği, ithal edilen muzun değerinin 918 bin 270 dolar, ele geçirilen kokainin ise 63 milyon 878 bin dolar
https://www.krttv.com.tr/gundem/sedatpekerisaretetmistirekorkokaineistenencezabelliolduh100282.html
'Camileri genelev yaptılar' sözü hakkında skandal karar!277 izlenme
TCDD’den yeni skandal: Engelli vatandaşlara ‘gizli’ kota uygulaması!115 izlenme
Almanya'da asgari ücretle bir gün geçirdi, bir günlük para ile bakın neler aldı! Geçinemiyoruz diyen gurbetçilerin yüzü kızaracak50 izlenme
Ankara Adliyesi’nde usulsüzlük skandalı: UYAP’a sızdı, savcıların adına karar verdi!32 izlenme
Merkez'i faiz artırmak zorunda bırakan 4 faktör42 izlenme
KYK yurdunda satılan bir dilim karpuzun fiyatı dudak uçuklattı!54 izlenme
Hendek'teki patlamaya ilişkin tutuklanan patronun ifadesi ortaya çıktı: Suçu işçiye atmış!79 izlenme
CHP'li başkana "19 Mayıs'ta yanlış yolda yürüyüş yaptı" diye hapis cezası!104 izlenme