İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bir Kira Bir Yuva kampanyasına Kıbrıslı olduğunu belirten iş insanın 50 milyonluk taahhüdünü yerine getirmediğini açıkladı. Pek çok hayırsever yurttaş, ünlü sanatçı ve siyasilerin katılımıyla Halk Tv’de düzenlenen bağış gecesinde rekor bağış Savaş Ateş isimli Kıbrıslı bir iş insanından gelmişti. Ateş, Yunanistan’da iş yaptığını belirterek 50 milyon TL bağışladığını açıklamıştı.
Cumhuriyet'in haberine göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bağış gecesinde 330 milyon TL taahhütte bulunulduğunu bunun 237 milyonunu nakit olarak alındığını, 93 milyon TL’lik ise yatırılmadığını açıkladı. Soyer, “Kıbrıs’tan bağlandığını belirten biri ‘50 milyon bağışlayacağım’ dedi, o gelmedi. Onu çıkarırsak arada 43 milyon TL’lik taahhüt edilen ve alamadığımız para var” ifadelerini kullandı.
Programda Sinan Ateş, "Kızlarım Lina ve diğer kızım Mina, onların adına bu bağışı yapıyorum" açıklamasını yapmış, anılan isimlerin Sedat Peker'in kızlarının adlarıyla aynı olması sosyal medyada bir anda gündem olmuş ve bağışı yapan kişinin Sedat Peker olduğu öne sürülmüştü. Peker'in eşi Özge Peker, Instagram hesabından bir açıklama yaparak, 50 milyon liralık bağışın Sedat Peker tarafından yapılmadığını duyurmuştu.
Gerçek Gündem
MHP'li yöneticiden akıl almaz koronavirüs yorumu!74 izlenme
Ünsal Ban adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı!35 izlenme
Pentagon: Türkiye Suriye'de hava görev emrinden çıkarıldı104 izlenme
TBMM'de, Rojin Kabaiş’in ölümünün araştırılmasına ilişkin verilen önerge AKP ve MHP tarafından reddedildi!16 izlenme
Ümit Özdağ: ‘Sandığı çalamayınca, YSK’yı çaldılar’ dedi ve sandık rakamlarını açıkladı…961 izlenme
Skandal: Milli Eğitim Bakanlığı Atatürk'ü yok saydı!23 izlenme
70 kilometre mesafedeki plajda iki farklı hayat: Gazze'de sefalet, İsrail'de eğlence24 izlenme
CHP'li belediye kendi tarım arazilerinde ekim yapacak!95 izlenme