AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan; CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında TELE 1 canlı yayınında sarf ettikleri sözleri gerekçe göstererek; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusu dilekçesinde; 4 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşen programda Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu tarafından sarf edilen sözlerin, kişilik haklarını ihlal eder nitelikte iftira ve hakaret boyutuna vardığı, ifade özgürlüğünün sınırlarının aşıldığı öne sürüldü.
Dilekçede; Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan soruşturma açılarak kamu davası açılması talep ediliyor.
Ayrıca Elazığ, Siirt ve Mardin'de AKP il teşkilatları, gazeteci Sedef Kabaş ile aynı programda bulunan CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.
Aynı TELE 1 programında gazeteci Sedef Kabaş, sarf ettiği sözler nedeniyle Erdoğan'a hakaret iddiasıyla tutuklanmıştı.
Gerçek Gündem
İsmail Saymaz tarikatlara bağlı kuruluşları birer birer sıraladı!106 izlenme
İsrail'in hava saldırısında Filistin'in Ulusal Güvenlik Güçleri Komutanı öldü37 izlenme
Halil Konakçı şimdi de kız babalarını hedef aldı: "Bak bak babaya bak. Kızının yuvasını nasıl yıkıyor"45 izlenme
Açıklaması yeterli bulunmayan CHP'li vekile tepki! "Kılıçdaroğlu bize pislikler diyor, bizi arındıracakmış. Sen buna tepki gösteremiyorsun"20 izlenme
ABD'de protestolar artarak sürüyor! New Jersey'de polisler protestocuların tarafına geçti!94 izlenme
Erdoğan 'birinci partiyiz' demişti, CHP farkla birinci25 izlenme
Yeni Akit şimdi de Hababam Sınıfını hedef aldı ! İşte o sahne1394 izlenme
Erdoğan'dan yine enflasyon sözü: "Enflasyonu düşürerek büyüyeceğiz"30 izlenme