CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Meclis’te çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzon’da bazı kamu alanlarının Suudi Arabistanlı bir şirkete peşkeş çekildiğini öne süren Kaya, AKP’li belediyenin arazilerden büyük rant sağladığını iddia etti. İşte Milletvekili Kaya’nın o konuşması:
“ŞEHİDİMİZİN HATIRASI ÇİĞNENİYOR”
“Trabzon'un Beşikdüzü ilçemizin en önemli kentsel yeşil alanı olan, aynı zamanda 1994 Irak harekâtı kahramanı şehit Üsteğmenimiz Erdal Kurtoğlu'nun adını yaşatan parkımız, şehidimizin aziz hatırası ve yargı kararları çiğnenerek Suudi Arabistanlı bir şirkete âdeta peşkeş çekilmek istenmektedir.”
“2012’DE 8,5 BUGÜN 5 MİLYON LİRA”
“Daha önce 2 kez ihaleye çıkarılıp yargı kararıyla satışı iptal edildiği hâlde Beşikdüzü'nün yasa tanımaz AKP'li Belediye Başkanı 'İlle de AVM, ille de rezidans, ille de rant' diyerek 3'üncü kez açtığı ihaleyle, Beşikdüzü halkına ait olan bu parkı Araplara satmıştır. Üstelik 2012 yılında 8,5 milyon lira bedelle ihaleye çıkarılan arazi, bugün 5 milyon lira gibi bedava bir fiyata satılmak istenmektedir.”
“MİLLETİN BAHÇESİ PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”
“‘Millet bahçeleri yapıyoruz.’ sözlerinin ayyuka çıktığı bugünlerde milletin nefes aldığı bahçesini ranta peşkeş çekmek nasıl bir tutarsızlıktır, nasıl bir iştir?”
ERDOĞAN BAŞKA BİR İSMİ ADAY GÖSTERDİ
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Trabzon adaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Milletvekili Kaya’nın sert eleştiriler yönelttiği mevcut Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nu değil, 31 Mart seçimleri için Harun Demirci’yi aday gösterdi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sehidinadinitasiyanparkaraplarasatilmakisteniyor220592h.htm
AKP’li belediyede İmamoğlu gerginliği: Başkan'ın aralarında olduğu AKP'li isimler salonu terk etti20 izlenme
Ferdi Zeyrek'in avukatından 'tehdit ve ihmal' açıklaması21 izlenme
Abdüllatif Şener'den 'doğalgaz' uyarısı116 izlenme
Dolar/TL 18.21'den işlem görüyor.43 izlenme
İstismar skandalıyla görevden alınmıştı, Erbaş'la kitap imzaladı!16 izlenme
AKP'li akademisyen Furkan Bölükbaşı, Kılıçdaroğlu'nun videosundan sonra Alevileri hedef aldı30 izlenme
Lezita fabrikası'nda çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi nedeniyle grev başlattı18 izlenme
Rusya, Kiev'e füze yağdırdı9 izlenme