Yeniçağ Gazetesi'nden Fatih Ergin'in haberine göre; Kahramanmaraş Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan bir mühendis, yapılan bütün uyarılara rağmen 400 yataklı Necip Fazıl Hastanesi’nin fay hattının üzerine yapıldığını ve hastanenin inşa edildiği zeminin ise, bataklık bir alana olduğunu ifade etti.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin de hastane yapılırken bu konuda önemli uyarılar yaptığı belirtilirken, olası bir depremde Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nin ayakta kalmasının zor göründüğü de bizzat deprem ve yer bilimciler tarafından resmi olmasa da gayri resmi olarak ortaya koyulduğu ifade edildi.
Aynı tablonun Kahramanmaraş Pazarcık’ta da yaşandığı iddia edildi. Pazarcık’ta hastane arazisinin kazı işlemlerinde 1 metreden su çıktığı, Doğu Anadolu Fay Hattının Gölbaşı ile Türkoğlu segmenti arasındaki 89 km’lik alanda bulunan tüm yerleşim yerlerinin büyük tehlike altında olduğu ve Pazarcık devlet hastanesinin yer seçiminin de bataklık bölgesinde yapılmasının rant ile ilgili olduğu öne sürüldü.
https://www.birgun.net/haber/sehirhastanesininfayhattiuzerinekurulduguortayacikti270569
Esnaf umudunu yabancı turistlere bağladı: "İnsanlar aç aç geziyor, bize turist lazım"40 izlenme
Depremin vurduğu Gaziantep’te ekmek 14 TL’den satılıyor! Fuat Oktay 10 ilde ‘ücretsiz’ olacağını açıklamıştı38 izlenme
AKP’li üst düzey yöneticiden gündemi değiştirecek sözler! 'İmamoğlu davası'na AKP’den ilk büyük itiraz22 izlenme
Bitlis’te çığ felaketi: 5 şehit, 3 asker kayıp, 12 asker yaralı193 izlenme
Domates üreticileri isyan etti: "Salça fabrikalarına borçlu kalıyoruz"34 izlenme
Cem Küçük'ten Kılıçdaroğlu itirafı! "Hükümet medyası da senden yana ama sokak değil"20 izlenme
Istakoz paylaşımıyla gündeme gelen AKP’li Şebnem Bursalı’ya yurttaşlardan tepki yağdı!44 izlenme
Sarayın yeni otomobil masrafı 262 milyon lira28 izlenme
Atatürk’ün Kocatepe’ye çıkışı yapay zekâ ile canlandırıldı
Kılıçdaroğlu'na 'Ulan' diyen Ethem Sancak'a Barış Yarkadaş ve Eren Erdem'den tarihi kapak !
Depremzedelerin İnsan Hakları Anıtı önündeki "Adalet Nöbeti"ne polis müdahale etti! "Taşkınlık yapmayacaksın. Bizi engelleme, polisi engelleme"
İtiraf gibi! Tarım Bakanlığı ipin ucunu kaçırdı, sayı bilinmiyor!