İktidarın Denizli'ye vaatlerinden biri olan bin yataklı şehir hastanesinin yapım işi şehir efsanesine döndü.
Kent içindeki hastanelerin yükünü alacağı iddia edilen şehir hastanesi vaat edilmesinden uzun bir süre sonra ancak 2020 yılının aralık ayında ihaleye çıkabildi.
Hastane için Merkezefendi ilçesindeki Karahasanlı Mahallesi seçildi.
‘İHALEYİ KAZANDI FAKAT BAŞLANAMADI'
30 Aralık'ta gerçekleşen ihaleye 8 firma katıldı. Tahmini maliyeti 1 milyar 389 milyon lira olarak belirlenen hastane için en düşük teklif 1 milyar 34 milyon lira oldu.
Herkes inşaatın başlamasını beklerken 6 Mayıs 2021 günü ikinci kez ihale yapıldı. İkinci ihalede tahmini maliyet 1 milyar 553 milyon lira olarak belirlendi.
En düşük teklif Ermit Mühendislik ve Özge İnşaat ortaklığından geldi. 1 milyar 189 milyon liralık teklifle ihaleyi kazanan konsorsiyum Temmuz ayında çalışmalara başladı.

‘750 GÜNDE BİTECEKTİ'
İhale şartnamesine göre 750 günde tamamlanması planlanan hastane inşaatı çeşitli nedenlerle durdu.
İddialara göre bakanlık yüklenici firmadan sözleşmede yer almayan şartları yerine getirmesini istedi.
Yüklenici firma ise fiziki gerçekleşme oranı yüzde 15'teyken çalışmaları durdurdu.
Bakanlığın talep ettiği şartların yerine getirilmesi durumunda yapımı tamamlanmış bölümlerin yıkılarak inşaata yeniden başlanılması gerektiği iddia edildi.
Bu yıl ağustos ayında tamamlanmış olması gereken hastane inşaatı yarım kaldı.
Yüklenici firma yetkilileri ‘İş bırakma olmadığını yeni bir düzenleme yapıldığını' iddia etse de hastane üçüncü kez ihale edildi.

‘MALİYET 4 KAT ARTTI'
14 Nisan tarihinde yapılan üçüncü ihaleye ise 5 firma teklif verdi. İlk ihalede 1 milyar 189 milyon lira teklif verilen inşaat için bu kez en düşük teklif 4 milyar 697 milyon lira oldu.
Bölgede inşaat şantiyesinin yer almadığı, bekçi bile bulunmadığı görüldü. İnşaat sahasında yer alan tabelanın ise hala eski yükleniciye ait olduğu gözlendi.
Sözcü
AKP’li belediyenin yardım skandalına tepkiler dinmiyor! Koliler nerede?56 izlenme
Bakan Kirişçiden Anadolu Leoparı paylaşımı23 izlenme
Makamda kısır partisi!174 izlenme
Dilan - Engin Polat soruşturmasını yürüten savcının 'sürgünü': Yabancı numarayla WhatsApp ağı33 izlenme
Yeni yılın ilk dakikalarında Beyoğlu Hacıahmet ve Hasköy mahallerinde yoğun silah sesleri duyuldu23 izlenme
AKP’li Başkan kendisini müdür olarak atadığı şirketten maaş alıyor!93 izlenme
İşte sokağa çıkma yasağının kaldırılıp restoran ve kafelerin açılması beklenen iller84 izlenme
Bu nasıl din anlayışıdır 'Menzil şeyhine köle olmak farzdır !'4980 izlenme
AKP’li ilçe başkanından Antalya’da kaçak 17 villa ve 19 sera: Ortaya çıkartan müdür sürgün edildi
Tasarruf sadece vatandaşa var: Boğaz manzaralı lüks otelde buluştular
Özgür Özel: "Emin Şen toplantı başladığında Bakanlık Müşaviriydi toplantı bitiminde Bakan Danışmanı oldu"
İmamoğlu: "İki şeyle işimiz olmaz"