Adana’da ücretsiz ulaşım kartını gösteren ve şehit annesi olduğunu
belirten Zübeyde Tura’dan 2,5 liralık ücreti isteyerek hakaret ettiği
gerekçesiyle tutuklanan özel halk otobüsü şoförü her gün kolluk birimine
giderek, İstiklal Marşı’nın 6. kıtasının yazılı bulunduğu tablo önünde
olacak şekilde imza atması şartlı adli kontrol kararıyla tahliye edildi.
Olayla ilgili tutuklanan ve hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”, “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak aşağılama” ve “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçlarından toplam 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan şoför Eren Güngör’ün avukatı tutuklama kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesini değerlendiren Nöbetçi Adana 2. Sulh Ceza Hakimi, şüphelinin adli kontrol kararıyla tahliyesine karar verdi.
Hakim kararda Güngör’ün bağlı bulunduğu kolluk birimine her gün saat 12.33’de giderek, İstiklal Marşı’nın 6. kıtasının yazılı bulunduğu tablo önünde olacak şekilde imza atması şartı getirdi.
“Bastığın yerleri ‘toprak!’ diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır atanı;
Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı”
Adana’da 13 Şubat’ta elindeki kartı göstererek otobüse binen ve şehit annesi olduğunu belirten yolcudan ısrarla 2,5 liralık ücreti isteyen özel halk otobüsü şoförü hakkında olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından inceleme başlatılmış, devlete yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren ifadeler kullandığı öne sürülen şoför tutuklanmıştı.
http://gazeteport.com/2018/sehitannesinehakaretedenotobussoforunedersgibiceza111289/
Emniyetteki evrak, saatler içinde nasıl Sedat Peker’in eline ulaştı?84 izlenme
AKP'den vakıflar üzerinden büyük vurgun!64 izlenme
Kim bu hanımefendiler? Devlet ziyaretinde tartışma yaratan fotoğraf64 izlenme
AKP'li isimden 'baskın seçim' iddiası: Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayını açıkladı25 izlenme
Fatih Altaylı tutuklandı30 izlenme
Soma Holding’in gökdeleni icradan satılıyor!210 izlenme
AKP’li belediyenin raporunun satır aralarında iktidara isyan26 izlenme
Adana'da ekmeğe zam35 izlenme
‘Ben biraz safım’ diyen Arda da paraları bankanın dışında vermiş
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 22.923 yeni vaka tespit edildi, 30.144 kişi sağlığına kavuşurken, 259 kişi hayatını kaybetti!
Ticari araçlarda zorunlu tutulan UTTTS cihazı üzerinde görülmemiş vurgun: 5.5 liraya mal edip 2.700 liraya satıyorlar!
Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Tolgahan Demirbaş'ın savcıyı tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı