AKP İl Başkanı Taş, iddialar için “iftira” derken CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Topu taca atarak burayı kapatmaya çalışıyor. Serik’teki rüşvet olayını kapatamayacaksınız, bunu gündeme getireceğiz” dedi.
AKP’li Serik Belediyesi’ndeki ‘500 bin liralık rüşvet’ iddiasında yeni gelişmeler yaşandı. Yerel basında AKP’li eski Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık’ın 2019 yılında yeniden aday olabilmek için AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a lüks bir araç alındığı iddia edildi.
CHP İl Başkanı Nusret Bayar da bu iddiaları paylaştı.
Bunun üzerine AKP İl Başkanı Taş, yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayarak, ”Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında kullandığı ifadelerden rahatsız olunduğu için kendisi hakkında ‘iftiralarda’ bulunulduğunu belirterek, Bayar’ın elinde belge varsa savcılığa gitmesini istedi.
Bayar’dan Taş’a yanıt geldi. ANKA’ya konuşan Bayar, ‘500 bin liralık rüşvet’ iddiasının Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi, milletvekilleri ve Taş’ın bulunduğu telekonferans toplantısında gündeme geldiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
“İki bakan bir belediye başkanının rüşvet aldığından söz eder. Dün açıklama yapmış, Serik ve rüşvet hiç yok. Topu taca atarak burayı kapatmaya çalışıyor. Ethem Taş Serik’teki rüşvet olayını kapatamayacaksınız, bunu gündeme getireceğiz. Sizin de bulunduğunu ortamdaki rüşvet olayını mertseniz açıklayın. Bilmiyorsanız, iki bakanımızın açıkladığı bu rüşvet olayını bakanlarımıza sorun. ‘Sayın bakanlarım bu rüşveti kim almıştır, kim vermiştir?’ de Sayın Ethem Taş.”
Taş hakkındaki haberi anımsatan Bayar, onun bu haberden rahatsız olduğunu ve erişim engeli getirdiğini belirterek, “Demek ki haber sizi rahatsız etti ki engellemez getirdiniz. Bunu ispatı sizindir. Yiğitseniz, mertseniz her şeyi ispatlarsınız. Antalya kamuoyu da bilgi sahibi olur” dedi.
https://tele1.com.tr/serikteki500binliralikrusvetikimaldimahkemedenjetengel177534/
Dikkat çeken anket: İmamoğlu Erdoğan'a fark attı!17 izlenme
Ayhan Bora Kaplan örgütünün 2 numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik ses kayıtlarını paylaştı192 izlenme
MHP'de deprem: Üç vekil istifa etti19 izlenme
Türkiye ve AB yeni dönemde ilişkilerin geleceğine ilişkin hangi mesajları verdi?25 izlenme
Böyle ihale görülmedi! Hem de bir tane değil!56 izlenme
Erdoğan'ın arkadaşına dokunulamıyor!25 izlenme
Merdan Yanardağ’dan 'Erdoğan için özel anket' iddiası: 'Sonuçları Saray’da panik yarattı'43 izlenme
Bakanlık açıkladı! İlaçlara fahiş zam!57 izlenme