CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek’in AKP’li Serik Belediyesi’ndeki “500 bin liralık rüşvet” iddiasının araştırılması için Meclis’e verdiği önerge AKP’li ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.
Bakanların isimlerinin de olaya karıştığını vurgulayan CHP’li Zeybek, 2013 yılında 4 bakan hakkında gelen fezlekeleri de hatırlatarak, “2013 yılında dört bakanın rüşvet olayı meşrulaştırıldı, şimdi de iki bakanın bildiği rüşvet olayı meşrulaştırılmaya çalışılıyor” dedi.
Önergeyle ilgili Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Zeybek ise ‘olayın örtbas edilmeye çalışıldığını’ belirterek, “2 ay 11 gün olmuş hiçbir yetkili açıklamada bulunmuyor. Herkes suspus, ama ortada bir gerçek var ki, Serik Belediyesi 500 bin liralık bir rüşvet almış” dedi.
Bakanların isimlerinin de olaya karıştığını vurgulayan Zeybek, 2013 yılında 4 bakan hakkında gelen fezlekeleri de hatırlatarak, şöyle konuştu:
“Özellikle Dışişleri Bakanı ve Turizm Bakanı’na çağrıda bulunuyorum bu rüşveti alan kişiyi derhal açıklayın, yoksa bu rüşvet suçunun ortağı olursunuz, rüşveti gizlemek kamu görevlisi için suçtur.
Kamu görevlisi resen soruşturulması gereken bir suçu tespit edip bildirmiyorsa suç işliyor demektir. Bunu bugün örtbas etmeye çalışanlar suç işliyorlar. Buna meclisin izin vermemesi gerekiyor. 2013 yılında dört bakanın rüşvet olayı meşrulaştırıldı, şimdi de iki bakanın bildiği rüşvet olayı meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Bu ülkede birazcık adalet dağıtalım, yargıyı işletelim.”
TTB'den tablo değişikliği açıklaması: Veriler artık kamuoyundan gizleniyor108 izlenme
AKP toplantısında "Sen kimsin ulan" kavgası çıktı! "Benim bu yaptığımı herhangi biri basına yansısın yakarım"29 izlenme
Dikbayır: "Akşener’in oğlu 7-8 poşetle 200’er bin TL dağıttı"42 izlenme
CHP kazanınca iptal edildi!60 izlenme
2023'te bitirilecekti: Çapa Tıp'ın yeni kampüsünde ödenek bitti inşaat durdu!53 izlenme
Fas’tan BİM'e kapatma tehdidi "Mağazalarınızı kapatırız!"226 izlenme
AKP Sözcüsü Ünal’dan AKP-MHP ittifakında kriz çıkaracak açıklama!1002 izlenme
Erdoğan Toprak: "AKP, Instagram ve Twitter’da 10 binden fazla takipçili çok sayıda hesabı satın almak için para ödedi"47 izlenme
2024 Türkiye'sinde ibretlik TSK görüntüsü: Tuzla'daki Atatürk düşmanı teğmenlerin yeni skandalları ortaya çıktı
Onun arabası yok ama, köprüden ücret ödemeden geçmiş!
Domuz eti tartışmalarının odağındaki Köfteci Yusuf'a destek sloganları: "Köfteci Yusuf’u yedirmeyiz"
Bu utanç bizim: Türkiye Avrupa’nın bir numaralı çöplüğü!