ABD'nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde tutuklu olarak yargılanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın ilk duruşması bugün görüldü.
T24'te yer alan habere göre; Korkmaz'ın olmadığı ilk incelemenin yapıldığı duruşmada, avukatlar hazır bulundu.
Davanın ikinci duruşması 17 Ocak 2023'te görülecek.
SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, ABD ceza yasalarına göre “kara para aklamak için komplo kurmak ve resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmak” suçlamasıyla ABD'nin talebi üzerine 19 Haziran'da Avusturya'da gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
Avusturya’dan ABD’ye geçtiğimiz Temmuz ayında getirilen Korkmaz’a 225 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. 15 sayfalık iddianamede, Korkmaz’a 12 ayrı suçlama yöneltilmişti.
Korkmaz’ın usulsüz olarak yaptığı havale ve para transferleri için, işlediği 10 suça dair ayrı ayrı 20 şer yıl hapis cezası istendi.
Korkmaz için ayrıca kara para aklamaktan da 20 yıl, mahkemeye yalan beyanda bulunmaktan 5 yıl hapis cezası talep edildi.
TÜRKİYE'YE MİLYONLARCA DOLAR AKTARILDI
ABD’de Kingston kardeşler ve Lev Aslan Dermen’in yargılandığı davada, iki kardeş Jacob Ortell Kingston ile Isaiah Kingston haklarındaki suçlamaları kabul etmiş, Amerikan maliyesini 511 milyon dolar dolandırdıklarını itiraf etmişlerdi. Dermen ise hakkındaki suçlamaları kabul etmemiş, jürili seri duruşmalarda yargılanarak suçlu bulunmuştu.
İtirafçı Kingston kardeşler hakim Jill B. Parrish’e sundukları 22 sayfalık dilekçede, Türk bankalarına yatırdıkları milyonlarca dolarla bazı şirketleri satın aldıklarını, gayrimenkul yatırımları yaptıklarını, bu işlerde Sezgin Baran Korkmaz’ın aracı olduğunu itiraf etmişlerdi.
İsrail görüntüleri paylaştı: İranlı komutan otobüsten indiği an öldürüldü37 izlenme
Ev sahiplerini yıkan haber: Nur topu gibi yeni vergi geliyor26 izlenme
Türkiye'den AB'ye iltica başvuruları zirve yaptı48 izlenme
Ziraat Bankası gayrimenkul zengini oldu49 izlenme
İsrail askerleri Gazze'deki tünellere girdi! İşte dünyanın konuştuğu o tüneller59 izlenme
Özgür Özel yeni partiyi duyurdu: CHP'de istifa yağmuru başladı!22 izlenme
Nevzat Bahtiyar için 'cinsel istismardan yargılansın' başvurusu37 izlenme
Berberin corona testi pozitif çıktı, ortalık karıştı! Belediye başkanı da temasta bulunmuş!180 izlenme
Hastalıklı hayvanlar vatandaşa mı dağıtıldı?
Hizbullah'ın vakfı okullara sızmak istiyor: Bilgi yarışması için okullara talimat
Bu işte büyük bir terslik var: Ne çiftçi kazanıyor ne vatandaş doyuyor
İstanbul’da Cuma hutbesinde seçim gecesi için cemaate silahlanma çağrısı yapan imamın yeni görüntüleri ortaya çıktı!