ABD'nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde tutuklu olarak yargılanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın ilk duruşması bugün görüldü.
T24'te yer alan habere göre; Korkmaz'ın olmadığı ilk incelemenin yapıldığı duruşmada, avukatlar hazır bulundu.
Davanın ikinci duruşması 17 Ocak 2023'te görülecek.
SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, ABD ceza yasalarına göre “kara para aklamak için komplo kurmak ve resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmak” suçlamasıyla ABD'nin talebi üzerine 19 Haziran'da Avusturya'da gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
Avusturya’dan ABD’ye geçtiğimiz Temmuz ayında getirilen Korkmaz’a 225 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. 15 sayfalık iddianamede, Korkmaz’a 12 ayrı suçlama yöneltilmişti.
Korkmaz’ın usulsüz olarak yaptığı havale ve para transferleri için, işlediği 10 suça dair ayrı ayrı 20 şer yıl hapis cezası istendi.
Korkmaz için ayrıca kara para aklamaktan da 20 yıl, mahkemeye yalan beyanda bulunmaktan 5 yıl hapis cezası talep edildi.
TÜRKİYE'YE MİLYONLARCA DOLAR AKTARILDI
ABD’de Kingston kardeşler ve Lev Aslan Dermen’in yargılandığı davada, iki kardeş Jacob Ortell Kingston ile Isaiah Kingston haklarındaki suçlamaları kabul etmiş, Amerikan maliyesini 511 milyon dolar dolandırdıklarını itiraf etmişlerdi. Dermen ise hakkındaki suçlamaları kabul etmemiş, jürili seri duruşmalarda yargılanarak suçlu bulunmuştu.
İtirafçı Kingston kardeşler hakim Jill B. Parrish’e sundukları 22 sayfalık dilekçede, Türk bankalarına yatırdıkları milyonlarca dolarla bazı şirketleri satın aldıklarını, gayrimenkul yatırımları yaptıklarını, bu işlerde Sezgin Baran Korkmaz’ın aracı olduğunu itiraf etmişlerdi.
Depremzedelere hibe ve kredi desteği! Konut için 750 bin, iş yeri için 400 bin verilecek28 izlenme
Şeker krizi büyüyor! TÜRKŞEKER BİM'i yalanladı!53 izlenme
Karayollarında hız limitleri artırıldı, işte yeni liste29 izlenme
Ekonomi yönetiminin gurur tablosu! Herkesi geride bırakıp ilk üçe yerleştik19 izlenme
‘Bir aldığımız havaya vergi almıyorlar’ diyen Türk genci isyan etti: 'Allah’ım ben niye Suriyeli değilim'31 izlenme
Ali Mahir Başarır'dan siyaseti sallayacak iddia: "İnsanların midesini bulandıracak olaylar çıkacak"6 izlenme
CHP'li Başkan Bahçetepe: Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni AKP’den 2 milyar TL borçla devraldık37 izlenme
CHP’li Murat Emir'den asgari ücrete Meclis'te sert tepki! “Biz bu rakamı asla kabul etmeyeceğiz, gök kubbeyi başınıza yıkacağız. Size bu iktidarı da dar edeceğiz”26 izlenme
İngiltere’de Türklere ırkçı saldırı!
Erdoğan şikâyetçi oldu, AKP’li eski vekile 8 yıl istendi
Petek Dinçöz'ün şantaj yaptığı iddia edilen ve çok borcu olan Can Tanrıyar'ın iki evine de haciz gelerek satıldı.
Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Emekliye bayram ikramiyesinde tarih belli oldu