ABD'nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde tutuklu olarak yargılanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın ilk duruşması bugün görüldü.
T24'te yer alan habere göre; Korkmaz'ın olmadığı ilk incelemenin yapıldığı duruşmada, avukatlar hazır bulundu.
Davanın ikinci duruşması 17 Ocak 2023'te görülecek.
SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, ABD ceza yasalarına göre “kara para aklamak için komplo kurmak ve resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmak” suçlamasıyla ABD'nin talebi üzerine 19 Haziran'da Avusturya'da gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
Avusturya’dan ABD’ye geçtiğimiz Temmuz ayında getirilen Korkmaz’a 225 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. 15 sayfalık iddianamede, Korkmaz’a 12 ayrı suçlama yöneltilmişti.
Korkmaz’ın usulsüz olarak yaptığı havale ve para transferleri için, işlediği 10 suça dair ayrı ayrı 20 şer yıl hapis cezası istendi.
Korkmaz için ayrıca kara para aklamaktan da 20 yıl, mahkemeye yalan beyanda bulunmaktan 5 yıl hapis cezası talep edildi.
TÜRKİYE'YE MİLYONLARCA DOLAR AKTARILDI
ABD’de Kingston kardeşler ve Lev Aslan Dermen’in yargılandığı davada, iki kardeş Jacob Ortell Kingston ile Isaiah Kingston haklarındaki suçlamaları kabul etmiş, Amerikan maliyesini 511 milyon dolar dolandırdıklarını itiraf etmişlerdi. Dermen ise hakkındaki suçlamaları kabul etmemiş, jürili seri duruşmalarda yargılanarak suçlu bulunmuştu.
İtirafçı Kingston kardeşler hakim Jill B. Parrish’e sundukları 22 sayfalık dilekçede, Türk bankalarına yatırdıkları milyonlarca dolarla bazı şirketleri satın aldıklarını, gayrimenkul yatırımları yaptıklarını, bu işlerde Sezgin Baran Korkmaz’ın aracı olduğunu itiraf etmişlerdi.
Benzine 6 ayda dev zam!44 izlenme
Türkiye’nin ilk otobüs firması resmen satıldı!108 izlenme
AKP’li TMSF Başkan Yardımcısının 82 şirkette görevli olduğu ortaya çıktı!48 izlenme
TBMM'de kıyamet koparken, AKP'li vekil telefonunda batak oynarken kameralara yakalandı!23 izlenme
Türkiye'ye kaçak yollarla giren Afganlar ellerinde bıçaklarla video çekip yayınladılar!33 izlenme
Erdoğan'ın dolandırılan futbolcularla havalimanında yaptığı görüşmenin ayrıntıları: "Hakan Ateş'e söyle, bu işi çözsün"30 izlenme
Türkiye deprem felaketi yaşarken İBB’ye yeni müfettiş gönderildi!37 izlenme
Sedat Peker için tehdit videosu çeken Cenk Çelik, İstanbul'da başından vuruldu.25 izlenme
Bir kripto vurgunu daha! Hayal ürünü kripto para üreterek 18 milyon TL topladılar!
'İslam'da yılbaşı değil; öldürmek, çalmak, iftira atmak, tecavüz, rüşvet haramdır...'
Türk pilottan nefes kesen an! F-16 Fighting Falcon savaş uçağıyla bir balıkçı teknesinin üzerinden çok alçak irtifadan geçti
Kanal İstanbul projesinde yeni gelişme: Bakanlık itiraz etti, iptal kararı kaldırıldı