SGK O KİŞİLERİ MERCEK ALTINA ALDI
SGK’nın yürüttüğü incelemelerde, özellikle yurt dışında yaşayan ve Türkiye’de sigortalı gösterilen kişilerin durumu dikkat çekiyor. Sahte iş yerleri aracılığıyla sigortalı gösterilip emekli maaşı almaya hak kazananların maaşları iptal edilirken, bu kişilere ödenen tutarların faiziyle geri tahsil edilmesi kararlaştırıldı.
TEK TEK TESPİT EDİLİYOR
Denetimlerde, boş araziler veya yıllar önce kapanmış iş yerleri üzerinden sigorta girişlerinin yapıldığı tespit edildi. SGK, bu tür işlemleri “sahte hizmet kazandırılması” olarak değerlendirerek, tespit edilen tüm emeklilik işlemlerini iptal etti.
ÜÇ YIL SÜREN İNCELEME SONUÇLANDI
SGK, 2021 yılından bu yana yürüttüğü incelemelerde sahte sigortalılık ile emeklilik kazananların sayısının arttığını tespit etti. Son üç yılda yürütülen detaylı araştırmaların ardından, sahte emekli maaşlarının geri alınmasına yönelik adımlar hızlandırıldı.
EMEKLİLİK İPTALİ HALİNDE NE YAPILMALI?
Emekliliği iptal edilen kişiler, öncelikle SGK'ya itiraz dilekçesi ile başvuruda bulunabilir. SGK ile doğrudan çözüm sağlanamazsa, konusunda uzman bir avukat aracılığıyla hukuki süreç başlatılabilir. Ancak, sahte sigorta işlemi yapıldığı tespit edilirse, emekli maaşı kesilir ve ödenen tutarlar geri tahsil edilir.
SGK, usulsüz sigortalılık işlemlerine karşı daha sıkı tedbirler alacağını ve denetimlerin kesintisiz devam edeceğini duyurdu.
Gerçek Gündem
Maydonoz Döner soruşturmasında 1 numaralı ismin ifadesi ortaya çıktı57 izlenme
Ticaret Bakanlığı'nda 140 bin 595 TL maaş alan personel kim?54 izlenme
Göçük altında kalan işçinin ailesi isyan etti: "Bir bakanın çocuğu olsaydı canlı canlı çıkarırlardı"45 izlenme
Erdoğan'dan hayat pahalılığı itirafı25 izlenme
AKP'li patronun şirketine üç yılda 632 milyonluk iş31 izlenme
Dolar dolar olalı, Trump da Trump olalı böyle protesto görmedi !315 izlenme
‘Roller tersine döndü, Erdoğan’la Özgür Özel sanki yer değiştirdiler…’18 izlenme
Kremlin: Ukrayna terörü fiilen destekleyen ülke haline geldi34 izlenme
Vasiyeti kasadan çıktı: HAKMAR ve TATBAK'ın sahibi tüm mal varlığını FETÖ'ye bırakmış!
İzdivaç programında 'Abdullah Gül' sürprizi ! Hani marjinal bizdik !?!?
Hollanda, satırlı soyguncuyu toz beziyle kovalayan Konyalı Latife Peker'i konuşuyor!
AKP’li başkan ‘deprem yönetmeliğine uygun’ demişti: O konutlar bu hale geldi