TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan, üç grup ilacın SGK tarafından karşılanmaması nedeniyle eczacılar ve hastalar arasında sorun yaşandığını belirtti. Saydan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
*İrritabl bağırsak sendromu (IBS), seyahat ishali (turist ishali), hepatik ensefalopati de kullanılan Rifaksimin etken maddeli bakterilere karşı kullanılan antibiyotik ilacın KÜB (kısa ürün ) bilgisi ile Sağlık Uygulama Tebliğindeki endikasyonlar farklı olduğu için ve düzeltilmediği için ödenmemektedir. Eczanelerimizden verdiğimiz ilaçlar bu sebeple ödenmeyerek üyelerimiz mağdur edilmektedir.
*Rifaksimin: Seyahat ishali (turist diyaresi), İrritabl bağırsak sendromu(spastik kolon ya da hassas bağırsak sendromu: Toplumun %15 ini etkileyen, kadınlarda 2 kat daha fazla görülen yaygın bir hastalık) ve hepatik ensefalopatiyi (siroz hastalarında bilinç durumunun zayıflaması) tedavi etmek için tanımlanan kronik midebağırsak bozukluklarında kullanılan bir antibiyotiktir.
"MAMA KULLANAN ÇOCUKLARIN BÜYÜME HORMONU İLAÇLARI ÖDENMİYOR"
*Diğer taraftan büyüme hormonu olarak da bilinen, çocukların boy kısalığının büyüme hormonu eksikliğine bağlı olması durumunda kullanılan ilaçlarla birlikte beslenme solüsyonu kullanılması kabul edilmemektedir.
*Büyüme hormonu kullanacak çocuklarımız hayatının herhangi bir döneminde enteral beslenme solüsyonu (halk arasındaki tabiri ile mama) kullanmışsa SGK büyüme hormonu ilaçlarını ödemeyerek mağduriyet yaratmaktadır.
*Hastanın, geçmişte mama kullanım raporu olması ve mama kullanması bu tedaviye engel olmamalıdır, zira bir çocuğun geçmişte malnütre (mamaya ihtiyacı) olması ayrı bir durum, farklı bir zamanda büyüme hormonu eksikliği olması ayrı bir durumdur. Bu bahaneler ile hastaların tedavi olmaları engellenmektedir.
"KATILIM PAYI BEDELİ ALMAK İSTİYOR"
*SGK, aynı hastalık için 2 ayrı kod vermiş ve bir koda sahip gruba katılım paysız olarak öderken diğer gruba anlaşılmaz bir şekilde katılım payı kesmektedir. Bir hastalığa 2 ayrı uygulama yapılarak hasta mağduriyeti yaratılmaktadır. Bu hastaların yakınlarına eczacılar olarak ne cevap vereceğimizi bilemiyoruz.
*Bu 3 grup ilaçta eczane eczacıları ve hastalar olarak sorun yaşamaktayız. Bizler 7 gün 24 saat eczanelerimizde hasta vatandaşlarımıza ilaç hizmeti vermeye çalışmaktayız. Verdiğimiz ilaçların bedelleri ödenirken “yersiz bahanelere” veya SUT değişikliği ile halledilebilecek sorunlar için kesintiler yaşamak istemiyoruz. TEİS olarak geri ödemeye alınan ilaçların bahaneler üretilerek eczacılarımızın mağdur edilmesini kabul etmiyoruz.
Sözcü
Deva Partili Sanem Oktar'dan skandal açıklama! 'Anayasa'dan Türklüğü çıkaracağız'57 izlenme
The Guardian, Netanyahu çizimi nedeniyle 40 yıllık karikatüristini kovdu37 izlenme
AKP'de seçim paniği! "Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı yapmamız lazım, çünkü mesele çok büyük"15 izlenme
Alman yargısı Demirören'in kredi borcunu affetmedi37 izlenme
Muharrem İnce: “Çıkar ittifakı”200 izlenme
'Atatürk'ün mirası özelleştirilemez'173 izlenme
Bartın’da çöken köprünün yerine yapılmıştı, ırmağı kapatan yol yine çöktü!34 izlenme
İşte son İstanbul anketi: Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında fark...29 izlenme
Tarikat yurdundaki istismar skandalında iğrenç gelişme: Süleymancılar olayı kapatmak için ailelerle pazarlık yapmış!
İşte il il CHP'nin kesinleşen milletvekili listesi
Mutfak tüpüne 11 ayda 20 kez zam! Son fiyatı el yakıyor!
Maden işcilerinin Ankara'ya yürüyüşü engelleniyor