Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, başkanı olduğu Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) toplantısı çerçevesinde yeni açıklamalar yaptı.
Oktay, alkol ve tütün ürünlerinin satışına ilişkin yeni yasakların getirileceğini söyledi.
14 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın başkanlığında yeniden oluşturulan BMYK tarafından ‘Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği’ başlatılacağı açıklandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, alkol ve tütün satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçileceğini ifade etti.
Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan Oktay, 26 Ocak'taki BMYK’nın üçüncü toplantısını hatırlattı. Bağımlılıkla mücadeleyi "uyuşturucu, tütün ve tütün ürünleri, alkol ve davranışsal (dijital bağımlılık, kumar vb.)" gibi dört ana başlıkta topladıklarını ifade eden Oktay, "Nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasına yönelik düzenlemeler yapmak da eylem planlarımız dâhilinde" diye belirtti.
İnternet ortamına da düzenleme getireceklerini belirten Oktay, "Tüm internet servis sağlayıcıları yeni aboneliklerini, aksi talep edilmedikçe, güvenli internet hizmeti ile başlatacak" dedi. Oktay'ın açıklamalarına göre, siber zorbalık ve dijital kumara yönelik de önlemler getirilecek.
https://www.gercekgundem.com/guncel/248245/sigaravealkoleyeniyasaklargeliyor
Marketler kuyumcu dükkânı gibi oldu!42 izlenme
Berkin Elvan’ın annesi kadroya alınmadı410 izlenme
Son dakika! TOKİ'den ev alıp borcunu kapatmak isteyenlere indirim kampanyası! Erdoğan detayları yarın açıklayacak42 izlenme
Yavuz Sultan Selim Köprüsü hakkında flaş iddia! "Böyle bir fiyat, böyle bir kârlılık acaba nerede var?"42 izlenme
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı26 izlenme
Alevilerden kararname tepkisi: "Her dönem her oyunu oynuyorlar"42 izlenme
Bizimkiler değil ABD gazisi makbul12 izlenme
Sandıktan mesaj yolladı: Damat varsa ben yokum458 izlenme
Cumhurbaşkanlığı, 5 yıl önceki beyan için CHP'li Özcan'dan şikâyetçi
Burcu Köksal’dan sonra sıra onda mı? CHP’li başkandan net yanıt
Tesadüfün böylesi! AKP'li trol 14 ay önce söylemiş
Bürokratlar iktidar değişikliğini sezdi! AKP üyelerinin konuşmaları ortaya çıktı: TÜGVA belgeleri neden sızdırıldı?