Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, başkanı olduğu Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) toplantısı çerçevesinde yeni açıklamalar yaptı.
Oktay, alkol ve tütün ürünlerinin satışına ilişkin yeni yasakların getirileceğini söyledi.
14 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın başkanlığında yeniden oluşturulan BMYK tarafından ‘Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği’ başlatılacağı açıklandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, alkol ve tütün satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçileceğini ifade etti.
Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan Oktay, 26 Ocak'taki BMYK’nın üçüncü toplantısını hatırlattı. Bağımlılıkla mücadeleyi "uyuşturucu, tütün ve tütün ürünleri, alkol ve davranışsal (dijital bağımlılık, kumar vb.)" gibi dört ana başlıkta topladıklarını ifade eden Oktay, "Nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasına yönelik düzenlemeler yapmak da eylem planlarımız dâhilinde" diye belirtti.
İnternet ortamına da düzenleme getireceklerini belirten Oktay, "Tüm internet servis sağlayıcıları yeni aboneliklerini, aksi talep edilmedikçe, güvenli internet hizmeti ile başlatacak" dedi. Oktay'ın açıklamalarına göre, siber zorbalık ve dijital kumara yönelik de önlemler getirilecek.
https://www.gercekgundem.com/guncel/248245/sigaravealkoleyeniyasaklargeliyor
Özel'den Bahçeli'ye tuzak yanıtı: "Emekliyi değil Tayyip Bey'in konforunu düşünüyor"9 izlenme
Demir çelik sektörüne sahte fatura operasyonu!32 izlenme
Sedat Peker: Erdoğan bana teşekkür etmişti46 izlenme
Beyazıt mitingine katılan vatandaşlar, hep birlikte diplomalarını gösterdi!20 izlenme
Çocuk istismarından yargılanan imam, emekli oldu!55 izlenme
Ziraat Bankası'nın kârı eridi!125 izlenme
Hani faize karşıydınız? Hazine'nin çeyreği faiz ödemelerine gitti!30 izlenme
Atatürk'e hakaret eden veremlinin döner taktığı görüntüler ortaya çıktı29 izlenme
Mansur Yavaş’tan ‘Anadolu çiçeği’ açılımı!
AKP döneminde İBB başkanına tam '18 makam odası' tahsis etmişler ! İşte İBB’deki israf !
79 yaşında çalışmak zorunda kalan işçi çatıda hayatını kaybetti
Gericilerin düzenlediği icazet töreninde yasa delindi, masaya Türk bayrağı serildi!