Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ve ÖTV (III) sayılı listede yer alan sigara ve tütün ürünlerinin asgari maktu ÖTV tutarında değişiklik öngören Cumhurbaşkanı kararına göre, sigarada 0.4539 TL olan maktu ÖTV tutarı ile %67 olan ÖTV oranı değiştirilmedi.
ÖTV (III) sayılı listede yer alan “diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler; homojenize veya yeniden tertip edilmiş tütün; tütün hülasa ve esansları” ile “enfiye ve çiğnemeye mahsus” tütünün asgari maktu ÖTV tutarı da 0.2895 TL’den 0.3899 TL’ye çıkarıldı.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de sigara satan iki büyük gruptan birinin sigaralarına 3 TL zam gelmişti. Grubun sattığı en pahalı sigara 18 TL olmuştu.
REUTERS Sozcu.com.tr
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/sigaradanalinanasgarimaktuvergitutariartti5282468/
Yandaşlık böyle birşey! İlkokul mezunu temizlikci kadını 'Özel Kalem Müdürü' olarak atadı!139 izlenme
Seçim aracında AFAD kolileri görüntülenmişti, AKP'li Bakan Yanık kendini savundu43 izlenme
İBB soruşturmasında yeni gelişme: 3 kişi etkin pişmanlıktan tahliye oldu26 izlenme
Öğretmenlere 15 Temmuz emri! “Bizzat ve mutlaka katılın”187 izlenme
İstanbullu seçmen yerel seçimde kime oy verecek?183 izlenme
Yeni anket sonuçları: Yüzde 56,5 ‘Erdoğan’a kesinlikle oy vermem’ dedi!43 izlenme
AKP'yi eleştiren gaziye madalya yok!316 izlenme
Sedat Peker hakkında tutuklama kararı çıkarıldı62 izlenme