Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismar ve darp nedeniyle kaldırıldığı hastanede 1 ay sonra hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri'nin ölümüyle ilgili 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Duruşmaya TBMM Araştırma Komisyonu'ndan temsilci olarak katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, girdiği duruşma sonrası basın açıklaması yaptı. Duruşmanın kapalı olarak görüldüğünü söyleyen Özçağdaş, "Çünkü iki tane suça sürüklenen çocuğumuz var. Son ifadeleri alındı sanıkların. Suça sürüklenen çocuklarımızdan birinin avukatı süre istediği için cuma günü saat 09.30'da muhtemelen karar belli olacak. Meclis’te milletvekili arkadaşlarımızla birlikte gerek Sıla bebek davası gerekse Narin'le ilgili olarak çocuk, ihmal, şiddet ve istismarından korunmaya yönelik bir komisyon kurulmuştu. O komisyonun üyesi olarak da buradayım aynı zamanda. Türkiye'de maalesef çocuklarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi koruyamıyoruz, bebeklerimizi koruyamıyoruz. Cuma günü bu duruşmanın kararı, hukuk çerçevesinde verilecek. Buradaki suçlular 2 yaşındaki bir bebeğe yapmış oldukları vicdansızca eylemler nedeniyle cezalarını alacaklar, buna inanıyoruz. Hep beraber bunu göreceğiz. Ama burada en temel sorun, Sıla bebeğin 2 Eylül'de aslında hastaneye bir kez gittiğini, devletin sorunu o gün ve ondan öncesinde görmediği ve sonra 8 Eylül'de bu çocuğun hayatını kaybedecek şekilde darp edildiği, istismar edildiği gerçeği var" dedi.
ANNE 'YÜKÜMLÜLÜK İHMALİM YOK' DEDİ, BERAAT İSTEDİ
Duruşmanın ardından açıklama yapan Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Zümrüt Canku Arslan da "Çocuklar ve anne SEGBİS ile dinlendi. Tanık dinlendi. Daha sonra savcı mütalaa verdi ve davayı kısa süre sonraya erteledi. Davaya tanık olarak katılan babaanne konuşamadı, sağlıklı bir ifade veremedi. Anne Bakiye ise duruşmada 'Çocuğun parkta düşmüş diye bana öyle bilgi verildi. Yükümlülük ihmalim yok. Herhangi bir delil gizlemedim' diye beraatini talep etti. Annenin akli melaikelerin yerinde olduğuna dair adli tıptan da rapor geldi" diye konuştu.
Sıla bebeğin teyzesi Aslı Güler ise "Duruşma cuma gününü ertelendi. Dilerim ki hak eden hak ettiği cezayı alır. Bir daha böyle şeyler bizim ülkemizde yaşanmaz. Sıla bebek inşallah son olur. Yanımızda olan bütün devlet büyüklerine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Tele1
Polat çifti yeniden hakim karşısında! Mahkemede çıldırdı...Soğuk cüzdan iddiası18 izlenme
Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş'tan dehşete düşüren açıklama ! 'Kozmik Oda'ya girilmesiyle 848 gizli görevli çalışanı öldürüldü !'187 izlenme
Fon yağması tam gaz, sahtecilik diz boyu!113 izlenme
Narcos Türkiye! Meksika kartellerini aratmayan vahşet: Büyükçekmece kazısından sadece ceset çıkmadı…61 izlenme
Murat Ongun 'İmamoğlu nasıl bir davada yargılandı?' diyerek varan 2 fotoğraflarını paylaştı!53 izlenme
Ukrayna'dan Rusya'ya yeni saldırı! Rusya'yı Kırım'a bağlayan köprü su altından böyle vuruldu18 izlenme
Süleyman Soylu’nun terörist dediği İBB çalışanı şehit kardeşi çıktı!45 izlenme
Murat Çalık'ın annesi sesi titreyerek konuştu: "Çok zayıfladığını gördüm. Endişeliyim. Oğlumun bir an önce evine dönmesini istiyorum"15 izlenme