Home
18 Aralık 2019 ( 110 izlenme )
Reklamlar

Şimdi de Suriyeli tarikatı çıktı! Hem de müftülük onaylı!


Gaziantep’te Suriye merkezli Haznevi Tarikatı, sadece Suriyelilerin çalıştığı 67 bin metrekarelik alan üzerine devasa bir külliye yaptırıyor.




Suriye merkezli Haznevi Tarikatı, müftülüğün de onayı ile Gaziantep'te devasa külliye yaptırıyor. İnşaatı devam eden cami ve külliyede sadece Suriye uyruklular çalışıyor.

Şehitkamil İlçesi Karpuzkaya Köyü yakınlarında, 67 bin metrekarelik alan üzerine yapılan külliye, Şehitkamil Belediye Meclis Toplantısı'nda da tartışıldı. CHP'li Meclis Üyesi Ali Güdücü, “Gaziantep'e ne faydası olacak ? Biz bu tarikatlardan çok çekmedik mi? Bu şehir, Taliban şehri mi olacak?” diye sordu.

Müftülük onayladı Tarikat külliyesi

Ali Güdücü

RUHSATI VAR

Şehitkamil Belediye Başkanı AKP'li Rıdvan Fadıloğlu ise “Müftülük onay vermiş, inşaatın ruhsatı var. Daha önceki dönemde mevzi imar planı olarak yapılmış bir yer. Buranın ruhsatını verdik, imara uygun yapılmış bir projenin ruhsatını vermemek gibi bir hakkım yok” dedi. Gaziantep'te de çok sayıda müridi bulunan Haznevi Tarikatı'nın Şeyhi Muhammed Haznevi yılda en az bir kez Türkiye'ye gelip, tarikatının zikir törenlerini yönetiyordu. Geçen yıl ölen Şeyh'in yerine oğlu tarikatın başına geçti.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/muftulukonayladitarikatkulliyesi5515666/?fbclid=IwAR2eoE05QnLD1XkqHRXHC1iIOXAH_TJK_ncJ1aR3mJaPiCsn887oRh9vGV0

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cumhur İttifakı'na katılacaklarını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan "Erdoğan üçüncü kez aday olamaz" demiş! Türkiye'den İsrail'e mal akışı devam ediyor: Listede silah da var AKP'ye yıllarca oy veren teyzeden Erdoğan'a: "Biz etin ucunu görmüyoruz, sen pirzola yiyorsun. Vicdana gel vicdana, merhametli ol Erdoğan" AKP’den CHP’ye geçen belediye şirketine haciz geldi!