Suriye merkezli Haznevi Tarikatı, müftülüğün de onayı ile Gaziantep'te devasa külliye yaptırıyor. İnşaatı devam eden cami ve külliyede sadece Suriye uyruklular çalışıyor.
Şehitkamil İlçesi Karpuzkaya Köyü yakınlarında, 67 bin metrekarelik alan üzerine yapılan külliye, Şehitkamil Belediye Meclis Toplantısı'nda da tartışıldı. CHP'li Meclis Üyesi Ali Güdücü, “Gaziantep'e ne faydası olacak ? Biz bu tarikatlardan çok çekmedik mi? Bu şehir, Taliban şehri mi olacak?” diye sordu.


Ali Güdücü
RUHSATI VAR
Şehitkamil Belediye Başkanı AKP'li Rıdvan Fadıloğlu ise “Müftülük onay vermiş, inşaatın ruhsatı var. Daha önceki dönemde mevzi imar planı olarak yapılmış bir yer. Buranın ruhsatını verdik, imara uygun yapılmış bir projenin ruhsatını vermemek gibi bir hakkım yok” dedi. Gaziantep'te de çok sayıda müridi bulunan Haznevi Tarikatı'nın Şeyhi Muhammed Haznevi yılda en az bir kez Türkiye'ye gelip, tarikatının zikir törenlerini yönetiyordu. Geçen yıl ölen Şeyh'in yerine oğlu tarikatın başına geçti.
İmamoğlu videosuna soruşturma başlatıldı16 izlenme
'Kamunun en az 250 milyarlık vergi alacağından vazgeçildi'21 izlenme
Vatandaş sokak röportajında atom bombası attı: "Muaviye'nin siyasetini güdüyorlar"40 izlenme
İmamoğlu: "Çok da uzak olmayan bir zamanda gideceksiniz. Sizlerin toplum huzurunda hesap vereceğiniz adil yargılanma süreçlerini bu ülkede başlatacaktır"28 izlenme
MHP'li Yüksel AKP'ye isyan ederek istifa etti! "AKP ne yaparsa yapsın sesimizi çıkartmayacak mıyız?"67 izlenme
AKP'nin kalesi Fatih'ten de asgari ücrete tepki! Geçinemeyenler şükür edenlere sert çıktı18 izlenme
AKP'liler Bolvadin'de yumruk yumruğa birbirlerine girdi !2114 izlenme
MEB’den Ramazan hazırlığı! İlkokul öğrencilerine oruç çizelgesi30 izlenme
AKP Sözcüsü Çelik, 30 Ağustos’ta Atatürk’e yer vermeyen Diyaneti savundu!
Kent Lokantası kuyruğundan yükselen çığlık: "Ekonomik zorluklar nedeniyle bu kadar insan sıra bekliyor. Yapılacak şey, derhal seçim!"
Saraçhane yine on binlerle doldu taştı: "Teslim olmuyoruz"
Malatya’da İmamoğlu protestoları sürüyor