Ankara'da 30 Aralık 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, dün suikastın yıldönümünde Bursa'da anıldı.
Anmaya Sinan Ateş'in ailesi, İYİ Parti ve CHP'den milletvekilleri ile yöneticiler de katıldı.
Ateş için Emirsultan Camii'nde okunan mevlütün ardından Ateş'in Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anma gerçekleştirildi.
ABLA ATEŞ: HERKES BİLDİĞİNİ SÖYLESİN
Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, "Bir senedir hepimizin birlikte verdiğimiz büyük bir savaş var fakat biliyorsunuz bir sene geçmesine rağmen iddianame ortada yok" dedi. Kürsülerden "Bildiklerimiz var" denildiğini dile getiren Selma Ateş, "Herkes bildiğini söylesin, bizler de huzura erelim. Çünkü benim kardeşimin her damla kanının hesabını sormak için elimizden geleni yapacağız. İstediğimiz odur ki adalet yerini bulsun. Tek isteğimiz budur. Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun" ifadelerini kullandı.
EŞİ AYŞE ATEŞ: “İNTİKAM DEĞİL ADALET İSTİYORUZ”
Ateş’in eşi Ayşe Ateş, "İntikam değil, adalet istiyoruz. Hiçbir beklentimiz yok hiç kimseden. Sadece adaleti tesis etsin. Sayın devlet büyüklerimiz ve Cumhurbaşkanımız, tekrar sesleniyorum, lütfen yaşananları görmezden gelmeyin" dedi.
Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ise şunları söyledi:
"Bu kadar mı insafsızlar? Benim iki tane yavrumun boynunu büktüler. Benim yavrularım babasını gördüğünde televizyona sarılıyor baba diye. Ben yavrumun yollarını gözledim. Ben bir kere daha öldüm, Ankara’da kurşunlar bana sıkıldı. O kurşunlar ciğerlerime girdi benim. Ben yavrumu nasıl yetiştirdim bilmiyorlar. Benim yavrumun katili Milliyetçi Hareket Partisi’nde." (ANKA)
KRT
Bloomberg: Ekonomik sıkıntılar artarken Erdoğan’a destek en düşük seviyeye indi45 izlenme
İzmir'de CHP AKP'ye fark atıyor491 izlenme
Saman altın gibi! Tonu 1.250 TL oldu!43 izlenme
AKP'li Başkanın düğününde salgın önlemini hatırlatan polisi sürdüler!86 izlenme
Elektriğe gizli zam kapıda16 izlenme
Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan'ın şikâyetinde dikkat çeken ifadeler! 'Tek başına bu suçu işleyemez'31 izlenme
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması sil baştan: FETÖ’cü savcılar delil toplama yerine delil karartmışlar!45 izlenme
BBC açıkladı: TL'nin çöküşü Erdoğan'ı neden endişelendirmiyor?39 izlenme
AKP'nin 'çılgın' ama batık projeleri!
Mansur Yavaş'tan kendisine tepki gösteren AKP'li başkana kapak! 'Hırsızlara bağırırım'
Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefeti eleştirirken durup gülümsedi ve salonda tezahüratlar yükseldi.
Erdoğan’ın o tanımına sanatçılardan tepki! "Sanatçı değil şakşakçı istiyor"