Geçtiğimiz hafta KPSS'ye giren memur adayları, bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin kitaplarında ve bazı YouTube videolarında daha önceden verildiğini fark etti. Konuyu sosyal medyaya taşıyan kullanıcıların skandalı ortaya çıkarmasıyla birlikte gözler ÖSYM'ye çevrildi. ÖSYM konuyla ilgili "Kesinlikle gerçek dışıdır" açıklamasını yapsa da tepkiler dinmedi. Öyle ki dün gece yayımlanan Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı ile görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün yerine atama dahi yapılmadı.
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, yaşanan bu skandalı gölgede bırakacak yeni bir skandal iddiasını ortaya attı. Kaya'nın iddiasına göre 4 kişi KPSS'ye girmeden öğretmen yapıldı. Konunun detaylarını öğrenmek için ulaştığımız Kaya, şu ifadeleri kullandı:
“4 kişi KPSS’siz bir şekilde memuriyete atandı. Bu isimlerden bir tanesinin belgesi elimizde ancak diğerlerinin belgesi yok. KPSS’ye girmeden istisnai kadrodan Saray’da işe başlatılıp arkasından işe başlatılmışlar. Bir süre sonra da öğretmenliğe atanmışlar. Herhangi biriyle yakınlıkları olup olmadıklarını bilmiyorum ancak bu da önemli değil. KPSS’de soru çalarak insanları yerleştiriyorsunuz, bununla da yetinmiyor KPSS’ye girmeyen kişiler için istisnai kadro açarak Saray’a atadıklarınızı öğretmenliğe alıyorsunuz. Burada kimin yandaş olduğu önemli değil, uygulamanın kendisi problemli.”
CHP'li Yıldırım Kaya'nın aktardıkları, geçtiğimiz hafta yaşanan skandal olayı da yeniden hatırlattı. Bakan Mahmut Özer'in şoförünün önce istisnai kadrodan özel kalem müdürü yapıldığı, ardından da şube müdürü kadrosuna yerleştirildiği iddiası geçtiğimiz hafta çok konuşuldu. Konuyla ilgili CHP'li Tuncay Özkan, Bakan Mahmut Özer'e TBMM'de “950 bin öğretmen görevde yükselebilmek için mücadele ederken ve sınav beklerken şoförünüzün sınavsız torpille şube müdürü yapılması vicdanen sizi rahatsız etmemiş midir?” sorusunu yöneltmişti.
İstisnai memur tanımı 657 sayılı Kanun'da yapılmış olmasa da Kanun'da yer alan diğer hükümlerden yola çıkarak, şöyle tanımlanabilir: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun atanma, sınavlar, kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi dışında kalan tüm hükümlerine tabi olan memurdur. İstisnai memurluk, DMK'nın atamaya, sınavlara, kademe ilerlemesine ve derece yükselmesine ilişkin düzenlemeleri dışında özgülenen ve derece aylığı ile atama yapılabilen memurluklardır.
Gerçek Gündem
Avrasya Araştırma'dan bomba iddia! Erdoğan 4 yıl sonra Efkan Ala'yı neden göreve getirdi?61 izlenme
Deniz Seki: Hayvanlara hayvan demeye kıyamıyorum22 izlenme
Bankalar iktidara resti çekti! Son talepten sonra direnişe geçtiler!34 izlenme
Diyanet 2020 takvimi için 9 milyon lira harcamış!119 izlenme
Kars’ta iyileşen hastanın yemek daveti coronayı hortlattı!58 izlenme
Kabineye ikinci damat mı geliyor?156 izlenme
Türk Yıldızları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'de selamlama uçuşu gerçekleştirdi20 izlenme
DSÖ, corona virüsü resmen 'pandemi' ilan etti!71 izlenme
Sedat Peker'in ifşaları Saray'a uzandı: Cumhur İttifakı'ndan 'Alaattin Çakıcı' ve 'af' hamlesi mi?
Elektriğin zararı, yurttaşları çarptı!
CHP’li Aksünger ortaya çıkardı! Dışişleri Bakanlığı sitesinde ‘İsrail’in başkenti Kudüs’ skandalı
Elektrik Teknisyeni Öğütme Kazanının İçine Düştü! Feci Şekilde Can Verdi!