Berlin’de düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı’nda alınan sinyaller, Türkiye’nin bu yıl sıkıntılı bir sezon geçirebileceğine işaret etti. Mevcut fiyat seviyeleri, Avrupalı turistler için Türkiye’yi pahalı bir destinasyon hâline getirirken, erken rezervasyonlarda zorlanıldığı dikkat çekti.
Turizmciler, savaşın Türkiye’ye sıçramasının olası olmadığını belirtiyor; ancak güvenlik endişeleri ve fiyat baskısı, erken rezervasyonlarda yüzde 20’ye varan daralmaya yol açtı. Şubat ve Mart ayları, Avrupalı turistlerin rotalarını belirlediği kritik dönemler olarak öne çıkıyor ve bu süreçte yaşanan duraklamalar normal karşılanıyor.
Türkiye’nin “ucuz tatil” imajını kaybetmesi ve güvenlik algısındaki olası etkiler, turistlerin alternatif ülkelere yönelmesini kolaylaştırıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, petrol fiyatlarındaki artışın ulaşım maliyetlerine yansıyacağını ve savaşın uzaması hâlinde turist sayısının ve turizm gelirlerinin 2025’in gerisinde kalabileceğini vurguladı.
Almanya’daki fuarda turizm sektör temsilcileriyle yapılan görüşmelerde de Türkiye’ye duyulan güvenin önemini gözlemlediklerini belirten Bağlıkaya, savaşın süresi, petrol fiyatları ve küresel ekonomi gibi bilinmezlerin Türkiye turizmine etkisi olabileceğini söyledi.
Savaş ve fiyat baskısı nedeniyle Türkiye turizminde duraklama şu aşamada normal karşılanıyor. Ancak sezonun tamamının nasıl etkileneceği hâlâ belirsiz; turist sayısı ve turizm gelirleri, savaşın seyri, enerji fiyatları ve küresel ekonomik koşullara bağlı olarak şekillenecek.
Sözcü
Rezervler alarm veriyor: Üç haftada 15 milyar dolar buharlaştı32 izlenme
AKP'den 'erken seçim mi geliyor' dedirten hamle: 196 milyarlık dış kredi alınacak7 izlenme
İBB'ye doğalgaz soruşturması!180 izlenme
AKP’li belediyenin yaptığı köprü açılmadan çöktü!116 izlenme
Canlı yayında kokain kullandığını itiraf etmiş evinden uyuşturucu çıkmıştı: Dilan Polat kardeşi Sıla Doğu'nun namaz kıldığı anları paylaştı78 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 55.149 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.323.596'ya, can kaybı da 36.267’ye yükseldi!99 izlenme
CHP'li vekil Hüsnü Bozkurt'un bu sözlerine soruşturma açıldı !651 izlenme
İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusu! "Süleyman Soylu kriminal suç örgütü lideri edasıyla konuşuyor"43 izlenme
İBB Spor Kulubü sporcusu Milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, dünya sıralamasında ilk 5’te yer almasına rağmen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosuna alınmadı
Sağlık Bakanı açıkladı: 40.444 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.751.026'ya, can kaybı da 39.398’e yükseldi!
Erdoğan'ı huzursuz eden 'garip senaryo' Anayasa'nın 101. maddesi: İşte o maddenin içeriği!
Eski AKP'li vekile milyonlarca liralık 'İlave İşler' ihalesi!