AKP sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Eski Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani Şırnak ziyaretinde üniformalı korumalarının uzun namlulu silahlar taşıması, Türkiye gündemine oturmuş görüntülere tepkiler yağmıştı.
Birçok siyasetçi ve kamuoyundan görüntülere tepkiler gelirken AKP sözcüsü Çelik de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Görüntülerin 'nahoş' olduğunu söyleyen Çelik, görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldığını söyledi. Çelik, "Bahsettiğiniz görüntü tabii ki nahoş ve olumsuz yorumlara zemin teşkil etti. Bununla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı bir soruşturma yürütüyor. Sonuç olarak sayın Barzani'nin aktif görevi yok. Tabii ki güvenliğini sağlanması gerekir Türkiye Cumhuriyeti bu kudrete sahiptir." dedi.

İçişleri Bakanlığı, görüntüler inceleme başlatıldığını ve konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirdiğini söyledi.
"Cizre’de düzenlenen bir sempozyumla ilgili “koruma görüntülerinin” kamuoyuna yansımasıyla birlikte, görüntülerle ilgili inceleme başlatılmış, sonrasında da konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
AKP’li Üsküdar Belediyesi cemaat ve tarikatları bir araya getirdi!41 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Hesap vereceğimiz an gelirse de çıkar veririz. Yeter ki adil sorgulamalar, araştırmalar olsun"43 izlenme
Ali Yerlikaya: "Çıkan yangınlarda 7 kişi gözaltına alındı 2 kişi tutuklandı"38 izlenme
İtibardan tasarruf olmaz 2: KKTC’deki külliyenin maliyeti 4.5 milyara dayandı46 izlenme
Ekonomiyi savunan vatandaşa "Çıkar telefonunu" yerine "Çıkar cebindeki parayı" dediler59 izlenme
Bu ülkenin evlatlarına bunu reva gördüler: KYK'da öğrenciler yer yatağına mahkum edildi43 izlenme
Diploma iptali senaryosunu boşa çıkaran 'ret' kararı26 izlenme
Sigarada zam furyası devam ediyor36 izlenme
Biz turist onlar yerli: Türkiye'de yaşayan yabancıların sayısı Bulgaristan nüfusunu geçti!
Lübnan'dan kaçanlar soluğu Türkiye'de alıyor: Sadece bugün 426 kişi geldi!
Yeni anket açıklandı: Cumhur İttifakı'nın düşüşü sürüyor, Millet İttifakı yükseliyor!
Allah belanızı versin ! Şehit ailelerinden aldılar, Suriyelilere verecekler !