CHP'li Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın tutuklanıp yerine kayyum atanmasının ardından, Şişli’nin kalbindeki devasa inşaata ilişkin tartışmalar giderek büyüdü.
İş insanı Emrullah Turanlı'nın sahibi olduğu Taşyapı tarafından planlanan rezidans ve AVM projesi 'Şişli'nin Kanal İstanbul'u olarak tanımlanıyor. Kentte yaşamı olumsuz etkileyeceği belirtilen projeye tepkiler sürerken Taşyapı İnşaat Bursa'da dev bir ihaleye imza attı.
Karayolları Genel Müdürlüğü, 17 Ekim'de Bursa Şehir Hastanesi ve Yüksek Hızlı Tren (YHT) Bağlantı yolları Yapım işi için ihaleye çıktı. Rekabeti engellediği gerekçesiyle eleştiri konusu olan 'pazarlık' usulüyle yapılan ihaleye 5 şirket davet edildi. 990 milyon 418 bin TL'lik ihaleyi Söğüt İnşaat ve Taş Yapı İnşaat İş ortaklığı aldı. Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı, tutuklu Şişli Belediye Başkanı'na yönelik dikkat çeken iddialarda da bulunmuştu.
Taşyapı'nın iş ortaklığı yaptığı diğer bir şirket ise Söğüt İnşaat. Dolmuş şoförlüğünden gelen şirketin yöneticisi Mustafa Akan’ın yükselişinin, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Melih Gökçek ile ilişkileri sayesinde olduğu ifade ediliyor.
Türkiye’de her 6 yeni seçmenden biri yabancı28 izlenme
Kadrolaşma uzaya sıçradı!40 izlenme
Sokağa çıkabildiği 4 saati boya sandığının başında geçirmişti: 'Kızım hasta, başka çarem yok ki'72 izlenme
Konya’da vatandaşlara elektrik borçlarından dolayı ihtarname!107 izlenme
Konya Selçuklu'daki binanın çökme anı ortaya çıktı67 izlenme
Batılı şirketlerden İsrail’i eleştirenlere cadı avı32 izlenme
Sedat Peker videolarını yorumlayan gazeteci 'Erdoğan ve Soylu'ya hakaret'ten gözaltına alındı!67 izlenme
İktidar 'kayyum' ile reklam panolarını ele geçirdi23 izlenme