TRT'ye siyanür sızıntısını haberinin "yalan haber" olarak nitelendirdiği ve şirketin de itiraf ettiği için şikayette bulunuldu.
21 Haziran'da Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeninde, Amerikalı ve Kanadalı Anagold Madencilik ve Çalık Holding'in iş birliği yaptığı ve 20 ton saf siyanür, boru hattında meydana gelen sızıntı nedeni ile Fırat Nehri ne karışmıştı. TRT kanalının yayınında, Fırat ve Urfa nehirlerinin içme suyu sistemlerine hiçbir şekilde karışmadığını belirterek, buna kanıt olarak kamu kurumlarının bölgede yaptığı incelemelerde siyanüre rastlanmadığının ifade edildiği tespitler gösterilmişti.

BirGün'de yer alan habere göre, bölgede uzun yıllardır madene karşı mücadele eden Sedat Cezayirlioğlu ve avukatı İsmail Hakkı Atal TRT’ye "Anagold’u aklamaya yönelik olarak 28 Temmuz 2022’de yaptığı yayın nedeniyle" tazminat davası açtıklarını duyurdu.
Ayrıca TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Albayrak hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulunuldu.
Sobacı ve Albayrak “Görevi kötüye kullanma”, “kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma”, “temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama”, “TRT kanununa muhalefet” ve “bir zümreye, bir sınıfa imtiyaz tanımak” gerekçeleriyle şikâyet edildi.
Ece Üner canlı yayında asgari ücret zam tekliflerine isyan etti: 'Sebze olsaydık yüzde 204 değerlenirdik'31 izlenme
Başkan Yavaş’tan son dakika istifa çağrısı: Aç değilsiniz, açıkta değilsiniz138 izlenme
Konkordatoya başvuran şirket sayısı 519’a çıktı: Batmaktan kurtulurlar mı?40 izlenme
Sabah'ın 19 Mayıs afişi olay çıkardı! Atatürk'e idam kararı aldıranları koydular!108 izlenme
Darphane açıklama yaptı "1 liranın maliyeti 3 lira değil" dedi ama gerçek maliyeti de açıklayamadı!42 izlenme
CHP'li Murat Emir, İmamoğlu pankartlarına yasağı Meclis'e taşıdı: "Onun hayali, onun resimleri, onun düşünceleri, onun korkusu sizi asla bırakmayacak, geceleri sayıklamaya devam edeceksiniz"20 izlenme
Bir sigara grubuna daha zam geldi!61 izlenme
Çiftçiden habersiz tarlasına enerji nakil hattı diktiler!70 izlenme
Falyalı'nın öldürüldüğü yerde Mustafa Söylemez'in montu bulundu!
AKP Hükümeti, Likud üyesi 'Kudüs İsrail'in lobisiyle çalışıyor
Hatay'da mağdur ailelerden Adalet Bakanı Tunç'a çağrı: "Müteahhit Hikmet Günsay son dosyadan da serbest kalmasın"
Ümit Özdağ hakkında tahliye kararı!