TRT'ye siyanür sızıntısını haberinin "yalan haber" olarak nitelendirdiği ve şirketin de itiraf ettiği için şikayette bulunuldu.
21 Haziran'da Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeninde, Amerikalı ve Kanadalı Anagold Madencilik ve Çalık Holding'in iş birliği yaptığı ve 20 ton saf siyanür, boru hattında meydana gelen sızıntı nedeni ile Fırat Nehri ne karışmıştı. TRT kanalının yayınında, Fırat ve Urfa nehirlerinin içme suyu sistemlerine hiçbir şekilde karışmadığını belirterek, buna kanıt olarak kamu kurumlarının bölgede yaptığı incelemelerde siyanüre rastlanmadığının ifade edildiği tespitler gösterilmişti.

BirGün'de yer alan habere göre, bölgede uzun yıllardır madene karşı mücadele eden Sedat Cezayirlioğlu ve avukatı İsmail Hakkı Atal TRT’ye "Anagold’u aklamaya yönelik olarak 28 Temmuz 2022’de yaptığı yayın nedeniyle" tazminat davası açtıklarını duyurdu.
Ayrıca TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Albayrak hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulunuldu.
Sobacı ve Albayrak “Görevi kötüye kullanma”, “kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma”, “temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama”, “TRT kanununa muhalefet” ve “bir zümreye, bir sınıfa imtiyaz tanımak” gerekçeleriyle şikâyet edildi.
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Salih Güney'den iktidara tepki: "İktidara biat etmediğimiz için bizi kara listeye almışlar, hiçbir projede yer vermiyorlar"42 izlenme
TCDD'de yüzde 238 zam ‘adalet’ içinmiş!152 izlenme
İBB dosyasından bu da çıktı! Gizli tanığın ifadesi şikayetçi ifadesinin üçüncü hali28 izlenme
Altılı Masa’nın anayasa taslağı açıklandı66 izlenme
3 kez fiyat güncellendi maliyeti 1 milyardan 5 milyara çıktı26 izlenme
Avrasya Tüneli’nden kaçak geçenlerin parasına da garanti verilmiş!45 izlenme
İmam isyan etti 'Camilerde toplanan paralar nereye harcanıyor?'2888 izlenme
Sadece 4 dakika: Türkiye'nin en ilginç tüneli! Girip çıkan mevsim değiştiriyor47 izlenme
Erdoğan TÜSİAD'ı hedef aldı! "Bizimle mücadele edemezsiniz"
Narin cinayetinde yeni gelişme: Anne Yüksel Güran'ın örnekleri alındı
TÜİK dördüncü çeyrek işsizlik oranlarını paylaştı: İşsizlik 4 aydır değişmedi!
Şanlıurfa’da Erdoğan’ın anons ettiği AKP Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu yuhalandı