CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun atadığı MYK kararıyla görevden alınan İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün yerine göreve getirilen Utku Gümrükçü, il başkanlığı binasına gelerek görevi devraldı. Yaşanan arbedenin ardından taraflar karşılıklı açıklamalarda bulundu. Utku Gümrükçü gerilim nedeniyle karşı tarafı suçladı.

CHP İzmir İl Başkanlığı binasına giren ve CHP olmadığı belirtilen kişiler, partiyi 47 yıl sonra birinciliğe taşıyan Özgür Özel’e ait fotoğrafları indirip ayaklarıyla parçaladı.

Utku Gümrükçü “Bu partiyi biz birleştirmeye geldik, ayrıştırmaya değil” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel “Utku Gümrükçü benim kardeşim yol arkadaşımdır. Ancak böyle bir mahkeme kararıyla göreve gelen bir yönetimin atamasıyla buraya gelmesinden dolayı ben üzgünüm. Bugünleri aşacağız, herkes sakin olsun” dedi.

Genel Merkez tarafından görevden alınan İl Başkanı Çağatay Güç ise şunları söyledi:
“İl binamıza tanımadığımız partili olarak bilmediğimiz yüze yakın kişiyle beraber kapıları kırarak arkadaşlarımıza zarar vererek, kadın arkadaşlarımızın bazılarının omuzlarına, kollarına, vücutlarına vurarak içeri girdiler. Bununla alakalı yasal süreci başlatacağız. Emniyet de baba ocağını korumadı. Kötü sözler söylemişiz gibi algı yapıyorlar. Geldikleri saat gecenin bir yarısı. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.”
CHP lideri Özgür Özel, İzmir İl Başkanlığı’nda yaşananları değerlendirmek için Cuma İzmir’e gidecek. Özel’in, Çağatay Güç’ün Genel Merkez tarafından görevden alınmasının ardından, İzmir’de alternatif il başkanlığı açacağı da öğrenildi. Özel’in İzmir’de ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla toplantı yaparak son gelişmeleri masaya yatıracağı belirtiliyor.
Sözcü
İngiltere'de genç kızın videosunu çeken Afgan sığınmacı kızın abisi tarafından feci şekilde dövüldü!78 izlenme
AKP gizli ihalelere hız verdi: 7 milyarlık özel davet!62 izlenme
İran iki kilit noktayı vurdu: İsrail'den "ölümcül yanıt" tehdidi22 izlenme
Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Ertürk’ün Meclis’e girişi yasaklandı37 izlenme
Kadının miras hakkı büyük tehlike altında32 izlenme
CHP’li Başarır'dan 'Silivri Cezaevi Raporu'86 izlenme
Ramazan ayında hayat pahalılığı sofraları etkiledi, yurttaşlar fiyatlara tepki gösterdi: "Yavan ekmek yeriz, pirzola almak imkânsız"40 izlenme
Trump İran ile ateşkesi duyurdu46 izlenme