Sayıştay'ın Sağlık Bakanlığı 2018 denetim raporu yayınlandı. Aşı Takip Sistemi'ndeki eksik ve hatalara dikkat çeken Sayıştay denetçilere Sağlık Bakanlığı'nın verdiği cevap bir skandalı da ortaya çıkardı. Tarihi geçilmiş 72 bin aşı 63 bin çocuğa yapıldı.
Raporda bu durum şu cümlelerle anlatıldı: “Yapılan incelemelerde, profilaksi ve risk grubu aşılamaları için temin edilen aşılardan son kullanma tarihi geçtiği görünen 72 bin doz aşının okul çağında olan yaklaşık 63 bin çocuğa uygulandığının ancak süre kısıtı nedeniyle ATS ye son tüketim tarihi öncesi girilemediği için uygulanmadı olarak görüldüğünün anlaşıldığı ifade edilmiştir.”
Aşı Takip Sistemi (ATS) veri girişi yapan kişilerden kaynaklı veri eksiklikleri ve hataları olduğunu ifade eden Sayıştay denetçileri, “Bazı bilgi sistemlerinin aynı konuda birbirleriyle çelişen veriler ürettiği bilgi sistemlerinin birbirini teyit etmesini sağlamaya yönelik kontroller geliştirilmediği ve bilgi sistemleri tarafından üretilen ve kamu görevlilerin sorumluluğunu gerektiren bazı verilerin bu sorumluluğun tespitinde kullanıl(a)madığı görülmüştür” tespitini yaptı.
1.6 milyon aşı depolarda bozuldu
ATS üzerinden yapılan incelemede 2018 yılında 808 bin doz PPD, 383 bin doz Kızamık, 293 bin doz KKK, 42 bin 682 doz Mevsimsel Grip ve 32 bin 500 doz Hepatit B olmaz üzere toplam 113 milyon lira değerinde 1 milyon 628 bin doz aşı İl Sağlık Müdürlükleri'nin deposunda iken miatları doldu.
Özgür Özel'den yeni parti açıklaması! Tarih verdi25 izlenme
SGK verilerine göre, 14,4 milyon vatandaş yoksul durumda182 izlenme
İzmir yangınında felaketin eşiğinden dönülmüş31 izlenme
AKP'nin Diyarbakır aday tanıtım toplantısında kavga çıktı!224 izlenme
Benzin ve motorine büyük zam geliyor!61 izlenme
Meclis'teki 'Apo' sloganlarına Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'nden tepki29 izlenme
İsrailliler toprakları 1-2 Euroya topluyor! Yeni hedef eski bir Türk köyü24 izlenme
Kayyum Gürsel Tekin'in CHP'nin İstanbul'daki binasına giriş 'izni verdiği' 31 kişilik listesi ortaya çıktı!39 izlenme
'Makam aracı' tartışmaları ile ilgili açıklama: Noktayı koydu
Kılıçdaroğlu, kendisi için "Tarih onu affetmeyecek" diyen Uğur Dündar'ı yerden yere vurdu: 'Şanlı Şanlı' döner Uğur Bey
Sedat Peker tehditler savurdu, tarih verdi! "Kolunuzu bacağınızı koparacağım"
24 Haziran seçim hileleri raporlandı!