Öğrencilerin yanlış saatte sınavdan çıkarıldığı söylenen açıklamada, olayın en büyük sorumlusunun ÖSYM olduğu belirtildi.
Eşref Bitlis Anadolu Lisesi’ndeki sınıf tahtalarında geçen haftalarda yapılan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavının saatlerinin yazılı olduğu belirtilen açıklamada, şunlar dile getirildi:
“Sınav salonlarından birindeki öğrenciler, tahtada yazılı olan MSÜ sınav saatinin bitiş saatine göre sınavdan çıkarılmış ve böylece bu öğrencilerden girdikleri YKSTYT sınavını olması gerekenden 30 dakika önce bitirmeleri istenmiştir. Adaylar bu aksaklığı salondan çıktıktan sonra fark etmişlerdir. Bununla da kalmamış, son ana kadar duruma müdahale etmeyen bina sınav yönetimi, sınavdan erken çıkarılan adaylarından birkaçını okul bahçesinden geri çevirmiş, bu adaylar bahçeye çıktıktan sonra yeniden salona döndürülmüş ve sınava devam etmeleri istenmiştir. Bu durum çok ağır sonuçları olabilecek oldukça ciddi bir hak ihlalidir.”
ÖSYM’nin yeterli sayıda sınav gözetmeni sağlayamadığına değinilen açıklamada, “YKSTYT sınavı sırasında Küçükçekmece Eşref Bitlis Anadolu Lisesinde yaşanan durum, haftalardan beri yaptığımız uyarılarda ne kadar haklı olduğumuzu ne yazık ki bir kez daha ortaya koymuştur. Salgın koşullarında sınav yapılmasında ısrar eden ÖSYM, sınav görevlileri normal şartlarda iki kişinin yapması gereken işin tamamını bir tek kişi olarak yapmak zorunda kalmıştır. Bu yoğunluğa ÖSYM Bina Sınav Sorumlularının duyarsızlığı, sorumsuzluğu ve sınav yapılan binalardaki okul yönetimlerinin ilgisizliği ve beceriksizliği de eklenince öğrencileri ciddi biçimde mağdur eden sonuçlar ortaya çıkmıştır” denildi.
Yaşananların önemli sorumlularından birinin ÖSYM Başkanlığı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu ihlalin oluşmasına neden olanlar başta, sınav yapma ısrarından vazgeçmeyen ÖSYM, sonra da sırasıyla ÖSYM Bina Sınav Sorumlusu ve okul yönetimidir. Okulu, derslikleri ve sınav salonlarını sınava hazır hale getirmek Bina Yöneticilieriyle ÖSYM Sınav Sorumlusu’nun görevidir. Hiçbir sınav öğrencilerimizin sağlığından ve geleceğinden daha önemli değildir!”
Güllü'nün kızının ifadesi ortaya çıktı! "Benim herhangi bir şeyden korkum yok"43 izlenme
Atatürk demeyen Kahraman’ın 3 bin kişilik iftarına boykot!1051 izlenme
Şehitler adına toplanan 10 Milyon TL'yi, KHK hükmüyle kurulan vakfin mal varlığına aktarmışlar !1676 izlenme
CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Yakupoğlu: ‘İki bakanlık kritik yerlere seçmen yığınağı yapıyor!’507 izlenme
Akit logonun sağına Sivas tahliyesini almış soluna Çalık’ı30 izlenme
‘Babamdan sonra tüm yaptıklarını yıktılar’455 izlenme
İmamoğlu’ndan YSK’ya çağrı44 izlenme
Biden, Türkiye’yi Demokrasi Zirvesi’ne davet etmedi!50 izlenme