Home
16 Kasım 2024 ( 29 izlenme )
Reklamlar

Skandal 'laiklik' açıklamaları sonrası Milli Eğitim Bakanı hakkında suç duyurusu


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında 'cumhuriyet ve laiklik düşmanı' ifadeleri nedeni ile suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir programda laiklik ve cumhuriyeti, "Kendi icat ettiğin bir laikliği bana dayatıyorsun. Sizin laiklikten anladığınız şey şu: Camilerin kapısına kilit vurmak, camileri ahıra çevirmek, vatandaşın Kur’an öğrenmesini yasaklamak" sözleri ile hedef aldı.

Tekin'e siyasi isimlerden ve birçok sayıda yurttaştan tepki geldi. CHP, Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

"DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR"
CHP Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını sosyal medya hesabından şu ifadeler ile aktardı.

"Hiç kimse yalan ve çarpıtma ifadelerle cumhuriyeti hedef alamaz. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında kullandığı cumhuriyet ve laiklik düşmanı ifadelerinden dolayı suç duyurusunda bulunacağız.

Tekin derhal görevden alınmalıdır. Bu zihniyetteki kişinin çocuklarımıza sunacağı herhangi bir katkı yoktur."

Asdasdıj

Tele1

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili Suat Sarı istifa etti Menzil'in Mercedes'inin çakarı iptal edildi, 155 bin lira ceza kesildi Depremde ölen gelinin diploması kullanılan Nurgül Göksu, sanıkların şakalaşmalarına isyan etti! "İddianameyi okursanız kendi aralarında birbirleriyle şakalaşıyorlar" Mahfi Eğilmez "kaçınılmaz" dediği tarihi açıkladı: "Konut fiyatları çok sert çakılacak"