Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir programda laiklik ve cumhuriyeti, "Kendi icat ettiğin bir laikliği bana dayatıyorsun. Sizin laiklikten anladığınız şey şu: Camilerin kapısına kilit vurmak, camileri ahıra çevirmek, vatandaşın Kur’an öğrenmesini yasaklamak" sözleri ile hedef aldı.
Tekin'e siyasi isimlerden ve birçok sayıda yurttaştan tepki geldi. CHP, Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
"DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR"
CHP Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını sosyal medya hesabından şu ifadeler ile aktardı.
"Hiç kimse yalan ve çarpıtma ifadelerle cumhuriyeti hedef alamaz.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında kullandığı cumhuriyet ve laiklik düşmanı ifadelerinden dolayı suç duyurusunda bulunacağız.
Tekin derhal görevden alınmalıdır. Bu zihniyetteki kişinin çocuklarımıza sunacağı herhangi bir katkı yoktur."
Tele1
İnsan Hakları Ödülü Osman Kavala'ya verildi28 izlenme
30 milyon dolarla Türkiye'de ilk kez kurulan şirket iflasın eşiğine geldi22 izlenme
Adana’da bir grup kadın ‘Ramazanda kızlı erkekli spor yapılmaz’ diyerek salonun önüne çöp döktü iddiası!35 izlenme
Yandaş medya ne demektir ?256 izlenme
İBB’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gerici Akit’i rahatsız etti!112 izlenme
Bir şehir tek aileye emanet: Her koltukta AKP’li Belediye Başkanın akrabaları var!42 izlenme
Erden Timur tutuklanarak cezaevine gönderildi22 izlenme
Kızılay’dan Ensar’a 8 milyon dolarlık bağış!371 izlenme
Maaşları ve tazminatları verilmeyen maden işçileri Ankara'ya yürüyecek ama ayakkabıları yok...
Vakalar arttı, sokak karantinaya alındı!
Şuurunu iyice yitiren Akit'in kepazeliğine tepki yağdı!
Sokak röportajında konuşan gencin sözleri gündem oldu 'Eskiden AKP’liydim, kitap okuduktan sonra bir şeylerin farkına varmaya başladım'