Anketlerde önde çıkan CHP’nin, operasyonlara karşı mitinglerdeki milyonlarca kişiyle birlikte gösterdiği kararlı direniş ‘mutlak butlan’ ile kırılmak isteniyor. CHP’nin mutlak butlan davası ile ilgili İstinaf Mahkemesinin vereceği karar beklenirken Adalet Bakanlığı koltuğuna Akın Gürlek’in oturması ‘mutlak butlan’ tartışmalarını yeniden başlattı. CHP üst üste iki olağanüstü bir olağan kurultay yaptı ve Özgür Özel üç kez lider seçilmiş oldu. CHP, kendisine yönelik hem hukuki hem de siyasi bir “kıskaç operasyonu” düzenlediğini savunuyor. İBB davalarının başlamasından önce butlan davası ile ilgili şubat sonu karar çıkması bekleniyor.
GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
Gürlek katıldığı ilk televizyon programında CHP’ye yönelik yaptığı açıklamada, siyasi partilerin kapatılmasının söz konusu olmadığını söylerken bir yandan da CHP’nin hesaplarında, il binasının alınmasında ve kurultay süreçleriyle ilgili bir usulsüzlük bulunduğunu belirtti. Butlan konusunun kapandığı ve rafa kalktığı düşünülürken bu gelişmelerle tekrar hortlamış oldu.
Dava CHP’nin 45 Kasım 2023 tarihlerindeki ‘değişim’ kurultayının iptali için açıldı ve yönetimin eski yönetimine devredilmesi talep ediliyor. Bu talep doğrultusunda olası senaryolar şöyle:
İstinaf “yasaya ve hukuka uygun” diyerek dosyayı kapatabilir. Bu kez de Yargıtay yolu açık olur.
İstinaf kararı “usulden değil esastan bak” diyerek dosyayı tekrar Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderebilir. Dava yeniden görülür.
İstinaf dosyayı geri gönderirken “tedbir” kararı verebilir.
İstinaf bir ‘tedbir’ kararı vermezse Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesinin dosyayı tekrar inceleyerek karar vermesi beklenir.
Gürlek’in katıldığı aynı programda İBB davalarına ilişkin yaptığı yorumda, “Şahıslara bakmayız, makamına, unvanına bakmayız. Suç var mı yok mu diye bakarız. Delillere göre yargılama yapılır. İlla mahkumiyet çıkacak gibi bir şey değil beraat de olabilir” yönündeki yorumu da mutlak butlan davası açısından şöyle yorumlanıyor: “Bağımsız yargı kararını verir. Gürlek’in atanması bunu değiştirmez. Ayrıca Gürlek’in CHP’nin kapatılması yönünde bir yorumu yok. İstinaftan butlana yol açacak bir karar çıkmayabilir. Bu kararla iktidar ‘yargı kararını kendi verdi propagandasını’ yapar.”
Sözcü
İBB’den çarpıcı uyarı! "Yarım bırakılan projeler, İstanbul’un altına döşenmiş bomba gibi"46 izlenme
Diyanet'ten utandıran hutbe! Atatürk'e yer verilmedi!106 izlenme
Çürümeye terk edilen AnkaPark'ta kamu zararı yokmuş: Melih Gökçek'le ilgili soruşturmaya izin verilmedi29 izlenme
Belediyenin kasasındaki 7 milyon TL kayıp!184 izlenme
Bir içki grubuna daha zam32 izlenme
AKP’li belediye Iraklı Türkmenlerin deprem yardımını seçim paketi olarak dağıttı22 izlenme
Yüzsüzlüğün bu kadarı! Atatürk’ün posterini ters asan AKP’li belediye CHP’yi suçladı!71 izlenme
Atatürk'e ve Cumhurbaşkanına Hakaretten 5 Kişiye Soruşturma103 izlenme
Gelen tepkilerin ardından Milli Eğitim Bakanından geri adım! Kız çocuklarının ayrı okulda okumasını savunmuştu
Muharrem İnce'nin sahte kasetini AKP trolünün yayınladığı ortaya çıktı! Ali Yeşildağ'ı taklit eden hesabı da o kullanıyormuş
Dikkat çeken 'Sedat Peker' yazısı: Milleti soyanları ortaya çıkaran biri için…
Merkez Bankası'nda büyük deprem! 90 deneyimli isim görevden alındı, yerlerine 'çaylak' AKP'liler atandı!