Bartın Amasra'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamada 41 kişi yaşamını yitirdi. Patlamanın yaşandığı bölgede inceleme yapmak için Ankara’dan yola çıkan Soma maden faciası davasının avukatı ve Halkevleri Hukuk Sekreteri Sercan Aran, Ankara çıkışında polis tarafından durduruldu.
Sercan Aran, önce Bartın Valiliği’nin kendilerine izin vermeyeceği söylenerek geri dönmelerinin istendiğini; daha sonra da cam filmleri gerekçe gösterilerek araçlarının bağlanmaya çalışıldığını belirtti.
“BARTIN’A GİDİP GİTMEDİĞİMİZİ SORDULAR”
Aran, konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:
“Bartın’da yaşanan maden faciasıyla alakalı yerinde inceleme ve tespitlerde bulunmak için bu sabah Ankara’dan Halkevleri Genel Başkanımız Nebiye Merttürk ve oluşturduğumuz heyetle birlikte Bartın’a doğru harekete geçtik. Ancak Ankara’da İstanbul yolunda Susuz semtinde durdurulduk. Öncelikle GBT sorgulaması yapılacağı söylendi. Sonrasında sistemin olmadığı söylendi. Bir saat on beş dakika kadar GBT için bekledik. Akabinde güvenlik şube polisleri geldi ve Bartın’a gidip gitmediğimizi sordular. Biz de Bartın’a gittiğimizi ve incelemelerde bulunacağımızı söyledik. Bartın Valiliği’nin buna müsaade etmeyeceğini söylediler. Biz de seyahat özgürlüğümüzün olduğunu ve buna kimsenin karışamayacağını, kısıtlama varsa eğer bunu gittiğimizde göreceğimizi, Bartın Valiliği’nin bize bununla ilgili bir karar tebliğ etmesi gerektiğini söyledik. Bekleyin dediler, GBT sistemi gelsin gerekirse göndereceklerini söylediler. Geri dönmemiz gerektiğini teklif ettiler. Geri dönerseniz kimliklerinizi verip sizi göndeririz dediler. Ancak bunların hiçbirini gerçekleştirmediler.
“KEYFİ BİR BİÇİMDE BEKLETİLİYORUZ”
Sonra trafik polisleri, araçta yan cam filmleri olduğu gerekçesiyle aracın bağlanacağını, anahtarı teslim etmem gerektiğini söylediler. Buna dair hukuki gerekçe sorduğumda Trafik Kanunu’nun 30. maddesinin b bendini gerekçe gösterdiler. İlgili bent, sürüşü engelleme şartı koymakta ve buna ilişkin böyle bir engelleme varsa bile ihtar edileceğini belirtmekte. Bu nedenle ihtar olmadan doğrudan aracı bağlayamayacaklarını söyledim. Sonrasında cam filmlerini sökebileceğimizi de söyledik. Tespit yaptıklarını söylediler ancak buna dair herhangi bir tutanak göstermediler. Tespit nedeniyle de aracı mutlak suretle bağlayacaklarını söylediler. Biz de bunun üzerine cam filmlerini söktük. Cam filmlerini söktüğümüz, gelip tespit yapıp yolumuza devam etmek istediğimiz söyledik. Ama halen amirleriyle görüşeceklerini söylüyorlar.”
İlerleyen saatlerde Emniyette çekilen arabalarını alıp tekrar yola çıkabildiklerini açıklayan Aran, "Saat 10:45 sularında aracımız bağlandı. Emniyete çekildi. Biz de barodan meslektaşlarımızla geldik. Tutanak tanzim ettik. Bir takım cezaları öedadikten sonra saat 13:00 gibi arabayı alıp tekrar yola çıktık. Şuan yoldayız kaza bölgesine yaklaştık" dedi.
Yeniçağ
AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehit babasına "Ahırında çeşme var" diye ceza yazdı!40 izlenme
Doğuda da batıda da fabrikalar kapanıyor13 izlenme
50 milyon sermayeli çelik devi çöküşün eşiğinde: TOGG'un da tedarikçileri arasında38 izlenme
Mansur Yavaş: "İftirayı meslek edinmiş şahsiyetlerin eseri olan düzeni onaracağız"50 izlenme
Fatih Altaylı sinirden çıldırdı: "TÜİK Başkanı’na ‘Hadi lan’ deyip bir tekme koyacaksın"52 izlenme
AKP Gençlik Kolları Üyesi Becerikli Halil20 izlenme
Emin Çölaşan'dan aşı sorusu: Karşımıza yine aynı yalanlarla çıkacaklar diye korkuyorum79 izlenme
Bir tuhaf arazi satışı!126 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 3.668 yeni vaka tespit edilirken, 18 kişi hayatını kaybetti, 17.857 kişi sağlığına kavuştu!
Özgür Özel'den Erdoğan'a: 'Bu suskunluk teslimiyettir'
Suriye’de Türkiye destekli örgüt liderleri lüks içinde yaşıyor!
TOKİ’nin önceliği yurt değil cami!