Reuters’ın bir polis memuruna dayandırdığı habere göre; Afgoye kasabasında hızla ilerleyen bir bombalı araç, Türk mühendislerin ve Somalili polislerin öğle yemeği yediği restorana daldı.
Yetkililer, kayıplara ilişkin bilgi vermek için henüz erken olduğunu söylerken, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Dr. Mehmet Yılmaz, “Ölü bilgisi olmadığını fakat yaralıların bulunduğunu” açıkladı.

FOTO: DHA
Reuters’a konuşan Farah Abdullahi adlı bir dükkân sahibi, “Büyük bir patlama sesi duyduk, kısa süre sonra havada duman bulutları oluştu. Olay yerinde birkaç Türk mühendis ve silahlı Somali polisi konvoyu bulunuyordu” dedi.
Abdullahi, “Ölümü, yaralı mı olduklarını bilmiyoruz ama sedyede taşınan insanlar görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada, saldıra altısı Türk, dokuzu Somalili toplam 15 kişinin yaralandığını duyurdu.

FOTO: DHA
TÜRKLERE YÖNELİK İLK SALDIRI DEĞİL
Geçen yılın son günlerinde başkent Mogadişu’da bir güvenlik noktasına bomba yüklü bir araçla terör saldırısı düzenlenmişti. Terör örgütü El Şebab’ın üstlendiği saldırıda ikisi Türk, en az 90 kişini hayatını kaybetmişti.
Terör eyleminde hayatını kaybedenler Türkler, bir Türk inşaat şirketinde çalışan dozer operatörü Mehmet Kaplan ve greyder operatörü Mustafa Yaman’dı.
Eş Şebab sözcülerinden Şeyh Ali Mahmud, hedeflerinde Türk vatandaşlarının bulunduğu konvoyunun olduğunu duyurmuş, hayatını kaybeden diğer kişiler için özür mesajı yayınlamıştı.

2011’de patlak veren kıtlıktan bu yana Türkiye, Somali’ye en fazla yardım sağlayan ülkeler arasında başlı çekiyor.
Son dönemde ülkede yol yapım çalışmaları yürüten Türk inşaat şirketlerinin çalışanları, Somali’deki terörün hedefi oldu.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/sondakikasomalideturklereyonelikbombalisaldiri5575299/
'İBB iddianamelerini okumadım' diyen Kılıçdaroğlu, 24 günde 6 bin sayfayı okuduğunu iddia etti! "Sıradan iddianameler değil. O kadar"68 izlenme
Ankara kulislerinde konuşulan iddia: Memur ve emekli hayal kırıklığına uğrayacak24 izlenme
Zam senaryoları arttı: Asgari ücret ne kadar olacak?32 izlenme
Çıktı yanlış yazıcıya gidince, Hakimlik sınavında torpilin belgesi ortaya çıktı!100 izlenme
CHP’yi hedef gösteren Erdoğan’a Kılıçdaroğlu’ndan ağır yanıt! "Alçaklıktır!"74 izlenme
Butlancı Berhan Şimşek hakkında kadına şiddetten uzaklaştırma kararı20 izlenme
'İstanbul'u büyük depremden koruyor' Uzman isim Osman Bektaş 'tesadüf değil' dedi haritayla anlattı25 izlenme
Suudilerin boykotu en çok tekstil ve tarım ihracatını vurdu!58 izlenme