PTT, Ankara'da 4 milyon liraya, bina kiraladı. Yıllık 4 milyon lira kira fazla gelince, binanın bodrumu ile 2 katı başka bir firmaya yıllık 900 bin liraya kiralandı. Böylelikle PTT'nin yıllık kira masrafı KDV hariç yaklaşık 3 milyon liraya düştü. Kiradan tasarruf etmeye çalışan ve Varlık Fonu'na devredildikten sonra dengesi bozulan PTT, KİT'ler içinde en çok zarar eden kurumlardan biri oldu. 2018'de 216 milyon lira karlı olan PTT, 2019'da 1 milyar 218 milyon, 2020'de ise 741 milyon lira zarar etti.
1071 BİNASI VAR
Ülke genelinde toplam 1071 binası bulunan PTT, Ankara Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi'nde bina kiraladı. 2016'da, KDV hariç aylık 195 bin liraya kiralanan binanın 2021'deki kirası ise, yine KDV hariç tam 334 bin 990 lira oldu. PTT'nin kiralık binasının devlete maliyeti, yıllık, KDV hariç, 4 milyon lirayı geçti. Bu miktar fazla gelince binanın iki katı ile bodrumu başka bir şirkete aylık 75 bin liraya kiraya verildi. Aylık 334 bin 990 liralık kira da 259 bin 990 liraya düştü.
CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, “Zarar, PTT'nin kasasına bağlanan hortumlardan kaynaklanıyor. Mülkiyeti PTT'nin ait olan ve güncel değeri 5.5 milyar liraya ulaşan 1.071 adet binası var ama milyonlar harcayıp bina kiralıyor. Kurumu sistematik olarak batırıp, özelleştirme kıskacına sokmak istiyorlar” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/milyarlikzararmilyonlukkira6520484/
İşte İnce'nin B planı959 izlenme
İmamoğlu'na küfür etti! Herkeste aynı soru: İçeri girecek mi?33 izlenme
Rektöre zekat parasıyla lüks makam arabası satın alındı!317 izlenme
AKP'li vekilden ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ itirafı 'O slogan etrafında boğuluyoruz !'105 izlenme
Enflasyonda piyasa beklentisi düştü, halkın beklentisi arttı26 izlenme
Mansur Yavaş, Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin önüne Türk bayrağı ve Atatürk posterleri astırdı!52 izlenme
"Ailelere konuşmayın baskısı yapılıyor Karaman, Gerger, Kilis'te olduğu gibi..."240 izlenme
Tasarruf telefona uğramamış... Alo’nun maliyeti 5 yılda 80 milyon TL!153 izlenme
Erdoğan’ın masasındaki emekli zammı ortaya çıktı! İmzalarsa hesaplara bu rakam yatacak
İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili İşmen uyardı: Salgınla mücadelede planlama eksikliği var
AKP’ye geçen Serap Yazıcı Özbudun'un arşivi açıldı: AKP'ye demediğini bırakmamış!
İhanetin kanıtıdır bu ! Hollandalılar belgesel çekerken, AKP hendekleri görmedi !