PİAR Kamuoyu Araştırma tarafından yapılan son anket sonuçlarında dikkat çeken sonuçlar yer aldı. PİAR Kamuoyu Araştırma Merkezi Müdürü Kadir Atalay 'şu anda zaten 24 Haziran seçimlerine oranla 810 puanlık bir düşüş var' dedi.
PİAR Kamuoyu Araştırma Merkezi Müdürü Kadir Atalay, Ayşenur Arslan tarafından hazırlanıp sunulan Medya Mahallesi programında açıklamalar yaptı.
1319 Ocak tarihleri arasında 26 ilde 9 bin kişi ile yapılan anketin sonuçlarına yer veren PİAR Müdürü Kadir Atalay dikkat çeken tespitlerde bulundu.
Atalay, saray ittifakı için "Biz bunu ittifaklara sadakat ölçümü olarak değerlendirdik. AK Parti tarafından bakıldığı zaman yüksek oranda bir sadakat görülürken, MHP'nin yarısının AK Parti'ye oy vermeyeceğini gördük" dedi.

AKP'de yüzde 8'lik oy kaybı
Atalay araştırmada Türkiye'nin en önemli sorununun ekonominin yüzde 34,5 ile birinci sırada iken işsizlik ve Suriyeliler'in önüne çıktığını belirtti.
Atalay, Berkin Elvan yargılaması üzerinden adalet tartışmalarından bahseden Ayşenur Arslan'ın, "Türkiye bunu önemsiyor mu?" sorusuna şöyle yanıt verdi;
Bunlar seçmenin umurunda olduğu için iktidarın yakın zamanda daha büyük bir zayıflama içine gireceğini düşünüyoruz. Şu anda zaten 24 Haziran seçimlerine oranla 810 puanlık bir düşüş var.
İMAMOĞLU'NUN ERDOĞAN ZİYARETİ
Piar Araştırma tarafından yapılan ankete katılanlara CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun, Erdoğan ziyareti de soruldu. Ankete katılanların yanıtı şöyle oldu;

Atalay'ın konuşmalarından diğer başlıklar şöyle;
Türk vatandaşının gözünde Suriye sorunun çözülmesi gerektiği gibi bir düşünce var.
Bu Pazar Genel Seçim olsa;

AKP: Yüzde 35
CHP: Yüzde: 25.9
MHP: Yüzde 13.6
İYİ PARTİ: Yüzde 12.1
HDP: Yüzde11

Yüzde:13.8 kararsız seçmen var.
Gerçeği söylerserse AKP üçe ayrılır.
Medya üzerinden bir algı yaratma durumları var.
Erdoğan'a bir şans verelim' diyenlerde hızlı bir kopuş görüyoruz
Siz MHP adına tekrar oy verin diyorlar. MHP'ye oy veremedikleri için bu seçmen ya oy kullanmayacak ya da ittifaka oy verecek. Bu seçmen kendi mahallesinden çıkıp Millet İttifak'ına oy vermek istemiyor.
24 Haziran'da AKP'ye oy vermiş seçmenlere 'AKP aday çıkarmıyor bulunduğunuz bölgede kime oy verirsiniz' sorusuna yüzde 81.4 'evet MHP adayına oy veririm' dedi.

AKP'yİ siyasi platformdan çekerseniz oyların MHP'ye kaydığı görülüyor. MHP sempati kazanmış görülüyor.
Ankara kaybediliyor iktidar açısından.
Sosyal medyada troller tarafından 'zaten çalıyorlar' paylaşımları seçmeni sandıktan soğutuyor. Müthiş bir kutuplaşma var. Sandıktan insanları uzaklaştırmak çok kolay olmayacaktır.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1213128/Son_anket__AKP_oy_kaybediyor__MHP_tabani_ittifaka_tepkili.html
İBB’nin ihtiyaç fazlası araçları için 13 soruluk araştırma230 izlenme
ABD Yüksek Mahkemesi'nin Halkbank Kararı25 izlenme
Murat Ağırel ve Timur Soykan'a tutuklama talebi38 izlenme
KPSS iptal edildi!54 izlenme
Putin'e isyan eden Wagner liderinden haber var! Görüntülendiği yer tartışma yaratacak31 izlenme
Son anket Saray İttifakı'ndaki erimeyi gözler önüne serdi! İşte sonuçlar55 izlenme
Hastane saldırısında ölü sayısı artıyor: Görüntüler korkunç29 izlenme
Yüksek elektrik faturaları nedeniyle bakkallar buzdolaplarını iade ediyor! Dondurma satmayacaklar!56 izlenme
Ölüm listesi yapan Fatih Tezcan hakkında soruşturma başlatıldı!
Erdoğan açılışını yapmıştı, Giresun Dereli’nin yeni yolu 3 ayda çöktü!
AKP'li belediye yöneticilerine milyonlarca lira 'huzur hakkı' maaşı!
Yenidoğan Çetesi iddianamesi: Çete lideri doktor hakkında 266 yıl hapis isteniyor