Seçime 10 gün kala anket şirketleri de saha araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Ser Araştırma (SERAR) 30 Nisan 2 Mayıs tarihleri arasında cumhurbaşkanı adayları ile ilgili yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Yapılan açıklamada elde edilen sonuçların seçimin 1.turda sonuçlanacağını gösterdiği belirtildi.
26 ilde 2600 seçmen ile yüz yüze görüşülerek yapılan ankette katılımcılara 14 Mayıs'taki seçimde cumhurbaşkanı tercihleri soruldu. Araştırmada ayrıca martnisan arasında yapılan görüşmelerden yararlanıldığı belirtildi.
Ser Araştırma'dan anket sonuçları ile yapılan analiz şöyle:
* Mart – Nisan aylarında yaptığımız tüm araştırmalar, seçimin 1.turda sonuçlanacağını göstermektedir.
* Muharrem İnce‘nin aldığı oyların %35’i ilk defa oy kullanacak seçmen, %40’ı 2018 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verenler, %20’si ise 2018’de Muharrem İnce‘ye oy verenler, %5 ise diğer seçmenler olarak tespit edilmiştir.
* Sinan Oğan‘ın tüm seçmenlerden beğeni puanının hızla artmış olduğu gözlenmektedir. Fakat bu oy alarak yansımamaktadır.
* Kararsız seçmenlerin, artık seçimi 1. turda bitirmek için tercihlerini güçlü adaylar üzerinden yaptığı gözlenmektedir.
Ankette 4 adayın durumları şöyle:
Recep Tayyip Erdoğan: % 44,3
Kemal Kılıçdaroğlu: % 52,7
Muharrem İnce: % 1,4
Sinan Oğan: % 1,6
Gerçek Gündem
Meğer kömür için orman katletmeye gerek yokmuş28 izlenme
CHP'li vekil Mahmut Tanal'dan dehşet verici açıklama 'Üç bakanlık Menzil tarikatının elinde !'601 izlenme
RTÜK 2022'de ceza oldu yağdı: 5 TV kanalına 17 milyon lira ceza35 izlenme
Almanya'yı kana bulayan Suudi saldırgan hakkında bomba bilgiler! İslam karşıtı ve İsrail destekçisi!26 izlenme
'Ağzına telefon sokulan AKP'li dayı' ortaya çıktı bu sefer iktidara verdi veriştirdi: “Bize öyle bir kazık soktu ki içimizden çıkmıyor”26 izlenme
Depremi önceden bilen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy uyardı: "Risk henüz bitmedi!"11 izlenme
Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon liralık Milli Piyango parası için kampanya başladı!127 izlenme
Yozgat Valiliği’nden ilginç uygulama “Cumhurbaşkanı geliyor işe gelmeyin!”175 izlenme