Seçime 10 gün kala anket şirketleri de saha araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Ser Araştırma (SERAR) 30 Nisan 2 Mayıs tarihleri arasında cumhurbaşkanı adayları ile ilgili yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Yapılan açıklamada elde edilen sonuçların seçimin 1.turda sonuçlanacağını gösterdiği belirtildi.
26 ilde 2600 seçmen ile yüz yüze görüşülerek yapılan ankette katılımcılara 14 Mayıs'taki seçimde cumhurbaşkanı tercihleri soruldu. Araştırmada ayrıca martnisan arasında yapılan görüşmelerden yararlanıldığı belirtildi.
Ser Araştırma'dan anket sonuçları ile yapılan analiz şöyle:
* Mart – Nisan aylarında yaptığımız tüm araştırmalar, seçimin 1.turda sonuçlanacağını göstermektedir.
* Muharrem İnce‘nin aldığı oyların %35’i ilk defa oy kullanacak seçmen, %40’ı 2018 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verenler, %20’si ise 2018’de Muharrem İnce‘ye oy verenler, %5 ise diğer seçmenler olarak tespit edilmiştir.
* Sinan Oğan‘ın tüm seçmenlerden beğeni puanının hızla artmış olduğu gözlenmektedir. Fakat bu oy alarak yansımamaktadır.
* Kararsız seçmenlerin, artık seçimi 1. turda bitirmek için tercihlerini güçlü adaylar üzerinden yaptığı gözlenmektedir.
Ankette 4 adayın durumları şöyle:
Recep Tayyip Erdoğan: % 44,3
Kemal Kılıçdaroğlu: % 52,7
Muharrem İnce: % 1,4
Sinan Oğan: % 1,6
Gerçek Gündem
Mahkemeden Engin ve Dilan Polat'a bir suçtan tahliye kararı49 izlenme
Türkiye'nin yeni kaymakamları bunlar olacak! AKP'li siyasetçi ve bürokratların yakınları, bazı cemaatlerden referans alanlar sınavı geçti41 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun aynı sözlerde buluşmasına çok sert tepki19 izlenme
Tekeller tepkili: Alkolle uğraştıkları kadar hastalıkla uğraşmadılar!46 izlenme
Medeni Kanun'u hedef alınca görevden alınan GATA başhekim yardımcısının yeni videosu ortaya çıktı!70 izlenme
Olacak iş değil! Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u ölümle tehdit eden şahıs elektronik kelepçeyi kırdı: 'Asayiş başının çaresine bak' dedi!50 izlenme
Son ankette çarpıcı sonuç: Çöküş başladı!55 izlenme
Kilosunu '30 kuruşa' satamadığı soğanlarına '1500 liraya' bekçi tuttu !350 izlenme
Erdoğan’a en yakın isimdi ‘başkanlık sistemine’ evet dediği için pişman oldu!
Gerici Akit bu kez de orduevlerini hedef aldı!
100 fabrikanın 97'si kapandı, 10 binlerce kişi işsiz: Bakan’ın köylüleri her şeyi satıp gitmek istiyor!
Roller değişti! Kaçaklar Türk, kaçıranlar Iraklı