Area Araştırma'nın Kasım 2020 tarihli “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması" yayınlandı. AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na destek oranı 45,2 olarak ölçüldü. 2 bin 230 katılımcıya seçimler ve gündeme dair sorular soruldu.
"Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yanıtlayan katılımcılar yüzde 29 AK Parti, yüzde 19 CHP, yüzde 11 İYİ Parti, yüzde 8,3 HDP ve yüzde 7,2 MHP dedi.
Bu oranlar kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 36,2 AK Parti, yüzde 23,7 CHP, yüzde 13,7 İYİ Parti, yüzde 10,4 HDP ve yüzde 9,0 MHP olarak ölçüldü.
Geçerli oylar üzerinden Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 45,2, Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 37,4 diye belirlendi.
"Yönetim sistemiyle ilgili referandum yapılsa...?" diye sorulduğunda ise katılımcıların çoğunluğu 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' yanıtını verdi.
Hükümet politikalarının performansı ise sadece 'terörle mücadelede' kategorisinde başarılı bulundu.
Yürütülen ekonomi politikası da başarısız bulunanlar arasında oldu. AK Parti'ye oy vereceğini söyleyen katılımcılar yüzde 63 oranında, MHP'ye oy vereceğini söyleyen katılımcılar yüzde 35 oranında ekonomi politikalarını yeterli buldu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası'nda yapılan görev değişiklikleriyle ilgili sorular soruları ise katılımcılar şu yanıtları verdi:
Siyasetçileri olumlu/olumsuz olarak nitelendirilmesi istenen katılımcılar en çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında (yüzde 47,5) 'olumlu' görüş belirtti. Erdoğan'ı yüzde 41,1 ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener takip etti. Akşener'i ise sırasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu takip etti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/sonankettecumhurittifakinasokh55688.html
Erdoğan’dan, EYT’lilere ilişkin soruya yine olumsuz yanıt89 izlenme
Batan SGK’nın Malları Bunlar!290 izlenme
Ertuğrul Özkök'ten çok çarpıcı iddia! 'Seçimlerde çok çirkin, çok pis şeyler olacak'83 izlenme
AKP'de EYT muamması: 2 haftadır tık yok37 izlenme
Katar Kraliyet Ailesi için yapıldı! Yalova'da inşa edilen sarayın yapımı bitti63 izlenme
2 lise öğrencisinin gizli ölümü! Cesetleri yol kenarında bulundu30 izlenme
Bakanlıktan kullanılmayan havalimanı açıklaması! "Gerektiği anda kullanılacak"58 izlenme
EYT'de sona doğru: İş dünyasının talepleri belli oldu71 izlenme
TikTok şeyhini krallar gibi ağırlayan iş adamı ortaya çıktı! İşte o lüksün kaynağı
Bu kadarına da pes! Depremde 115 kişiye mezar olan binanın müteahhidi ölenleri suçladı
Normalleşmenin ardından ildeki vakalar arttı! Pandemi hastaneleri doldu!
Emekliye, memura, işçiye 'dilenci zammı' reva görülürken EPDK Başkanı'nın yönetim kurulu üyesi olduğu şirkette huzur hakkı yüzde 633 arttı!