Tüm gözlerin çevrildiği Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart seçimlerindeki İstanbul sonuçlarına ilişkin itirazlarla ile ilgili son sözü söylemek için toplandı.
Toplantıdan kararlar da çıkmaya başladı…
İLK KARAR KHK İLE İLGİLİ YAPILAN BAŞVURU
Toplantıdan çıkan ilk karar AKP’nin yaptığı “KHK’lıların oy kullanması ile ilgili” itiraza ilişkin oldu. YSK, AKP’nin “KHK ile ihraç edilen kişilerin oy kullanmaması gerektiği” yönündeki ek müracaatı reddetti.
SIRADA DİĞER KONULAR VAR!
Kurul, AKP ve MHP’nin yaptığı onlarca itirazı tek tek karara bağlayacak.
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Toplantıda sırasıyla AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti temsilcileri iddialarla ilgili ‘sunum’ yapacaklar. Bu sunumların bitmesinin ardında da YSK heyeti kapalı kapılar ardında iddiaları masaya yatıracak. Sürecin 12 ila 72 saat sürmesi bekleniyor. Bu da nihai kararın Çarşamba gününe sarkması anlamına geliyor.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sondakikayskdanflaskhkkarari4693066/
Mahkeme Hamza Yerlikaya'nın diplomasının sahte olduğunu tescilledi!57 izlenme
7 yaşındaki kız çocuğuna yetişkin içerikli film izlettiriyordu, Adana'da polis yakaladı yargı bıraktı!15 izlenme
İmamoğlu’ndan 19 Mayıs’ta adalet ve özgürlük vurgusu: "Atatürk’e ve yol arkadaşlarına minnet borcumuz var"20 izlenme
AKP’den ‘Büyük Lebaleb Kongresi!’44 izlenme
Flaş iddia: Erdoğan aday olmayabilir mi?578 izlenme
Son anket çalışmaları AKP'li siyasetçilerin moralini bozdu!40 izlenme
Pes dedirten hırsızlık! Hırsızlar hastaneden bakın ne çaldı?66 izlenme
Seçim öncesi ilk anketten çok çarpıcı sonuçlar!62 izlenme
CHP’li Balyalı’dan flaş açıklama! "İGDAŞ’ın vatandaştan topladığı doğalgaz paraları seçim öncesi İBB’ye aktarıldı"
CHP lideri Özgür Özel: "Zeydan Karalar bunların ifadeleri ile hapiste yatıyorsa, Bahçelievler Belediye Başkanı'nın 50 kere müebbet alması lazım"
Canan Kaftancıoğlu'ndan çarpıcı mesajlar: "Kimse CHP'ye gömlek biçmeye kalkmasın"
AKP'nin desteklediği bir aday daha seçimi büyük farkla kaybetti!