Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Meclis’teki yemininin ardından, parlamenter sistem ortadan kalktı ve Türkiye Başkanlık sistemine geçti. Yeni sisteme ilişkin Türkiye Komünist Hareketi açıklama yaptı. Açıklamadaki, “1923 yılında kurulan Cumhuriyet bu adımla birlikte yıkılmıştır” ifadeleri dikkat çekti.
“1923 yılında padişahlığı kaldıran ve emperyalist işgale direnerek kurulan, bağnazlığa ve tabiyete karşı laikliği ilke edinen 1923 Cumhuriyet’i bitirilerek padişahlık yetkileriyle donatılan başkanlık sistemine geçilmiştir” denilen açıklamada, “Yeni bir Cumhuriyet ise, emekçilerin omuzlarında yükselecektir!” şeklinde ifadeler yer aldı.
İşte Türkiye Komünist Hareketi’nin yeni sisteme ilişkin yaptığı açıklama:
“1923 Cumhuriyet’ini yıktılar. Yeni bir Cumhuriyet emekçilerin omuzlarında yükselecek!
Erdoğan’ın dün Meclis’te ettiği yeminle başkanlık rejimi resmen başlamış, 1923 yılında kurulan Cumhuriyet bu adımla birlikte yıkılmıştır.
1923 yılında padişahlığı kaldıran ve emperyalist işgale direnerek kurulan, bağnazlığa ve tabiyete karşı laikliği ilke edinen 1923 Cumhuriyet’i bitirilerek padişahlık yetkileriyle donatılan başkanlık sistemine geçilmiştir. Artık bu sistemde tek adam yönetimi olacaktır. Meclis tasdik kurumuna dönüşecektir. Laiklik rafa kaldırılacaktır. Emperyalizmle bağımlılık artarak sürecek, sermayenin emeğe dönük saldırıları daha da ağırlaşacaktır.
Başkanlık, emperyalist merkezler tarafından planlanan ve 16 yıldır adım adım hayata geçirilen gerici dönüşüm projesidir.
Bugün başkanlık ülkemiz için değil emperyalizme göbekten bağlı sermaye sınıfının çıkarlarına daha hızlı hizmet etmek içindir.
Başkanlık sermaye diktatörlüğünün açık ve doğrudan aracıdır!
Dün boyun eğmedik, bugün de boyun eğmeyeceğiz!
Yeni bir Cumhuriyet mücadelesi yükseltilmelidir!
Emperyalist işgale ve saltanata karşı kurulan 1923 Cumhuriyet’ini bitirenler ve yıkanlar bizzat işbirlikçi sermaye sınıfı, patronlardır!
Yeni bir Cumhuriyet ise, emekçilerin omuzlarında yükselecektir!
Yeni bir Cumhuriyet için sosyalist saflara!
TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ”
https://odatv.com/sonundabutespitiyapancikti1923cumhuriyetiniyiktilar10071806.html
Sedat Peker'den SADAT paylaşımı!55 izlenme
"Bir gecede yasa çıkaranlar çocukları korumak için neyi bekliyor?"108 izlenme
'Erdoğan'a itaat edeceksiniz' diyen AKP'li Mustafa Albayrak'tan Kılıçdaroğlu'na çok çirkin sözler!116 izlenme
Kent Lokantaları'nda kuyruklar uzadı: Artık sonu görünmüyor32 izlenme
AKP’li eski Bakan arşive kızdı, AKP’ye ateş püskürdü! "Namusssuzlarla hesaplaşacağız"52 izlenme
Sinop'ta ücretlerini alamayan TOKİ işçileri çatıya çıktı25 izlenme
Ukrayna'nın Mariupol ve Okhtyrka kentlerine Rus saldırıları devam ediyor!107 izlenme
Wushu Federasyonu'nda skandallar bitmiyor! Parayı aldılar belge yok!93 izlenme
İktidar, asgari ücretliyi matematik oyunuyla ezecek
Bolton'un olay yaratan kitabındaki Erdoğan ayrıntısı Saray'ı rahatsız etti!
Hatay'da depremde 12 kişiye mezar olmuştu: Ortadan ikiye ayrılan binaya deniz manzarası bozulmasın diye kiriş yapmamışlar!
Düğün giderleri uçtu! Ortaya çıkan miktar dudak uçuklatıyor