İstanbul'da İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'in yarım saat arayla vahşice öldüren Semih Çelik ardından intihar etmişti. Vahşetin yankıları sürerken iki genç kızın telefonları incelemeye alındı.
İncelemelerde uzmanlar İkbal Uzuner'in cep telefonu şifresini çözmeyi başardığı öğrenildi. Ayşenur Halil'in kullandığı iPhone'un ise şifresi kırılamadı öğrenildi. Semih Çelik’in el konulan cep telefonunda ve laptopunda yapılan incelemeler devam ediyor.
Apple cihazlarında kullanılan iCloud hesaplarının şifrelerinin kırılması için bazen şirkete başvurulması gerekiyor. Ancak bazı durumlarda Apple, "Kişisel verilerin korunmasına büyük önem veriyoruz" diyerek bu tür talepleri geri çevirebiliyor ve şifre paylaşımında bulunmayabiliyor.
Semih Çelik'in Ayşenur Halil ile Eyüpsultan'daki bir fırına birlikte giderek, ekmek alıp eve geçtikleri ve kahvaltı yaptıkları tespit edildi.Çelik'in, Ayşenur Halil'i evde öldürdükten sonra polisi arayarak kendisini ihbar ettiği ve İkbal Uzuner'le buluşmak için surlara hareket ettiği saptandı.
Sözcü
AKP'li belediyenin 20 milyon TL'lik söyleşilerini yalanlamaya çalıştılar ama işte belgesi22 izlenme
İktidara ‘1 dolar 15 TL’ tepkisi! "Çocuklarınızdan hiç mi utanmıyorsunuz?"48 izlenme
Özhaseki de itiraf etti! İliç’te işçiler göz göre göre ölüme gönderilmiş38 izlenme
Efes'te Türkler Celsus Kütüphanesi'ne alınmadı42 izlenme
AKP’li başkan ‘Acil’ dedi makam odasını yeniledi!90 izlenme
Narin'in katili kim sorusu için gözler gerekçeli karardaydı: Dosyası katilsiz Yargıtay’a gidecek25 izlenme
Emekli ikramiyesi zammında masada 2 rakam var34 izlenme
TRT’ye göre memleket güllük gülistanlık ‘Pazarda her şey çok ucuz !’358 izlenme
İlkay Akkaya konseri iptal edildi!
Sokak röportajında bir vatandaş, önce ekonomiden şikâyet etti sonra "AKP'ye oy verdim, pişman değilim" dedi
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.294 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.375.593’e, can kaybı da 49.236’ya yükseldi!
Konya kart batağında! Vatandaş: "Para var, nakit ihtiyacımız yok"